null Falugazdászok segítik a gazdálkodó romákat Somogyban

Falugazdászok segítik a gazdálkodó romákat Somogyban

Falugazdászok segítik a gazdálkodó romákat Somogyban
2009. december 7, hétfő

Együttműködési megállapodást kötött a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Somogy Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.

A Vas megyében kötött megállapodás után a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Somogy Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal is megállapodást kötött december 4-én.

A megállapodás célja a Somogy megyében élő romák mezőgazdasági tevékenységének elősegítése és fejlesztése, és ezáltal életkörülményeinek javítása.

Varga Gábor megyei főigazgató szerint általános tapasztalat, hogy a vidéken élő roma népesség többsége kötődik a mezőgazdasághoz. Számuk Somogyban több mint 40 ezerre tehető. Ennek ellenére kevés a félig önellátásra, önellátásra és az önellátáson felül piacra termelő roma családok száma, ezen szeretnének változtatni.

A falugazdászok ennek érdekében az ügyfélfogadó napjaikon vagy fórum keretében tanácsadással, a termeléssel, értékesítéssel kapcsolatos tudnivalók átadásával, az eredményes gazdálkodáshoz szükséges információkkal segítik a hozzájuk fordulókat, és közreműködnek az uniós és a nemzeti források igénybe vételéhez szükséges kérelmek kitöltésében is.


Friss hírek

Elismert tenyésztő szervezetek
2020. február 21, péntek

Elismert tenyésztő szervezetek

Magyarországon elismert tenyésztő szervezetek

Tovább >

2020. február 20-ától újra igényelhető támogatás a méhészeti nemzeti programból
2020. február 6, csütörtök

2020. február 20-ától újra igényelhető támogatás a méhészeti nemzeti programból

Az Európai Bizottság 2019. június 12-én döntött a tagállamok által a méhészeti termékek termelésének és forgalmazásának javítására irányuló, a 2020-2022 támogatási évekre vonatkozó nemzeti programok jóváhagyásáról. A közösségi határozat értelmében Magyarország 3.120.330 EUR európai uniós támogatásra jogosult a 2020-as támogatási évre. Az 50 %-os társfinanszírozási lehetőség alapján a Kormány ugyanekkora összeggel járul hozzá a méhészeti ágazat támogatásához, így a 2020-as méhészeti év támogatási összege mintegy 1,8 milliárd forint.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)