null Enyhítő intézkedés Bács-Kiskun megyében

Enyhítő intézkedés Bács-Kiskun megyében

2021. december 9, csütörtök

Feloldották a Bács-Kiskun megyei Jászszentlászló területén 2021. november 17-én elrendelt védőkörzetet. Ezzel a terület megfigyelési körzet besorolásba került, a továbbiakban e kategória speciális, ám mindenképp enyhébb szabályai vonatkoznak az állattartókra.

November 16-án Jászszentlászló területén egy lúd állományból mutatta ki a Nébih laboratóriuma a magas patogenitású madárinfluenzát. Az állomány felszámolása már gyanú alapján megtörtént. A hatósági szakemberek a védőkörzet területén minden állományt felszámoltak, továbbá az érintett telep előzetes fertőtlenítését követően a jogszabályban előírt minimális idő eltelt, így a Nébih december 8-án elrendelte a védőkörzet feloldását. A terület ezzel megfigyelési körzetbe került.
 
A madárinfluenza betegséggel kapcsolatos információk, tájékoztatók elérhetőek a Nébih tematikus aloldalán: https://portal.nebih.gov.hu/madarinfluenza 
 


Friss hírek

2024. június 12, szerda

Zöldségpalánták kiskereskedelmi forgalmazását ellenőrizte a Nébih

A piacokon palántákat árusító kereskedőket ellenőriztek az elmúlt hetekben a Nébih szakemberei – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára.

Tovább >

2024. június 11, kedd

Pármai Nyári Egyetem

A Pármai Egyetem idén is megrendezi Pármai Nyári Egyetem rendezvényét 2024. szeptember 23-25. között, melynek fő témája idén az élelmiszerrendszerek jövőjének alakítása: a mesterséges intelligencia mai alkalmazásai és jövőbeli perspektívái lesznek.

Tovább >