null Elérhető egy tájékoztató térkép a parlagfű foltok felderítéséről

Elérhető egy tájékoztató térkép a parlagfű foltok felderítéséről

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy elérhető az alábbi linken a honlapunkon egy térkép, amely a 2011. évtől parlagfűvel fertőzött felderített területekről ad tájékoztatást.

A térképen parlagfű ID (amely a földhivatal által felvett jegyzőkönyv mellékletén a parlagfű terület központi azonosító számaként van feltüntetve) ismeretében a kereső ablakba beírva a térkép odanavigál a keresett parlagfüves foltra. Amennyiben a területet légi felderítéssel azonosították, a parlagfűvel fertőzött területet narancssárgával jelöli a térkép, amennyiben hagyományos felderítéssel került azonosításra a terület piros színnel jelöli a térkép.

A térkép segítségével az országban a légi és földi felderítéssel felvett foltok mérete és elhelyezkedése bárki által megtekinthető (parlagfű ID megadása nélkül is).

A foltra kattintva a jegyzőkönyv közérdekű adatai olvashatóak, valamint amennyiben légi felderítés történt, a fényképek feliratra kattintva a felderítés során készített képek is megtekinthetőek.

A térkép itt elérhető


Friss hírek

2023. szeptember 25, hétfő

Országos parlagfű helyzetkép (2023.09.25.)

Szeptember első felében száraz, meleg idővel köszöntött be az ősz. A vármegyék többségében jelentősen kevesebb volt a csapadék mennyisége az ilyenkor szokásosnál, néhány vármegye kivételével, ahol lokálisan záporok, zivatarok formájában érkezett kisebb mennyiségű csapadék.

Tovább >

2023. szeptember 19, kedd

Faanyag nyomon követéséhez alapvetően szükséges adatok

A tűzifaszezon közeledtével a faanyag útjának nyomon követése a kitermelés helyétől egészen a kandallóig egyre fontosabb minden érintett szereplő számára. A faanyag kereskedelmi lánc szereplők felügyeletét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Erdészeti Igazgatósága, mint kijelölt erdészeti hatóság látja el. A Nébih ellenőrzései arra világítottak rá, hogy a feltárt hiányosságok, szabálytalanságok mögött mindig tetten érhető a faanyag nyomon követéséhez használt adatkörök, az azokból összeállított nyilvántartások elégtelensége. 

Tovább >