null Egyszerűbb pénzügyi ügyintézés a NÉBIH öt telephelyén

Egyszerűbb pénzügyi ügyintézés a NÉBIH öt telephelyén

Egyszerűbb pénzügyi ügyintézés a NÉBIH öt telephelyén
2016. március 4, péntek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) öt telephelyén vált elérhetővé az új pénztárprogramja, mely többek között gyorsabb és könnyebb pénzügyi ügyintézést tesz lehetővé a hatóság ügyfelei számára.

A fejlesztés a központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszerhez (EFER) történő csatlakozással valósulhatott meg. A szolgáltatás jelenleg a NÉBIH négy budapesti és egy székesfehérvári telephelyén érhető el. Segítségével az ügyfelek a hivatal felé fennálló fizetési kötelezettségeiket bankkártyával is kiegyenlíthetik. Emellett a rendszer lehetővé teszi az egy ügyhöz tartozó, több jogcímen fizetendő tételek egy tranzakcióval történő rendezését is, valamint elvégezi az elszámolást a célszámlák irányába.

Az alábbi telephelyek érintettek:

  • Költségvetési Igazgatóság – 1024 Budapest, Keleti Károly u. 24. III. emelet
  • Állattenyésztési Igazgatóság, Lóútlevél Iroda – 1144 Budapest, Remény utca. 42.
  • Állat-egészségügyi Diagnosztikai Igazgatóság – 1143 Budapest, Tábornok u. 2.
  • Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága – 1118 Budapest, Budaörsi u. 141-145.
  • Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság, Székesfehérvári Regionális Élelmiszerlánc Laboratórium – 8000 Székesfehérvár, Csíkvári út 15-17.

Az EFER-hez történt csatlakozás további előnye, hogy az elszámolások egyértelműen beazonosíthatóak lesznek a jövőben, valamint, hogy a rendszer maga végzi a tranzakciós díjelszámolást is, ami a korábbi 1,7%-ról 0,8%-ra csökkent.

A NÉBIH továbbra is keresi azon fejlesztési lehetőségeket, melyek a szakigazgatási feladatok egyszerűsítését, valamint az ügyfelek számára gyorsabb és könnyebb ügyintézést tesznek lehetővé.

 

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Kapcsolódó anyagok:
a közlemény letölthető formában


Friss hírek

Botulizmusban szenvedő vadmadarakat mentett az Állami Halőri Szolgálat a Velencei-tavon
2021. szeptember 15, szerda

Botulizmusban szenvedő vadmadarakat mentett az Állami Halőri Szolgálat a Velencei-tavon

Augusztus végén, több napon át folytatott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata a Velencei-tavon. A halőrök első ízben egy, a part menti sávban agonizáló, mozgásképtelen tőkés récére lettek figyelmesek, néhány nappal később pedig 8 darab bénulásos tüneteket produkáló, fiatal sárgalábú sirályt észleltek a tó szigetein. A szakemberek a beteg madarakat begyűjtötték és a lehető leggyorsabban eljuttatták a Tollas Barát Madármentés Alapítvány dunaharaszti telephelyére, valamint a Sukorói Vadmadárkórházba. A gyors és szakszerű intézkedésnek köszönhetően a legtöbb állat túlélte a laboratóriumi vizsgálatok által igazolt botulintoxin-mérgezést, és rövidesen visszanyerhetik a szabadságukat.

Tovább >

Gyógy- és fűszernövény palánta előállító és forgalmazó üzem engedélyezése (területmódosítás, adatmódosítás és engedély-visszavonás)
2021. szeptember 13, hétfő

Gyógy- és fűszernövény palánta előállító és forgalmazó üzem engedélyezése (területmódosítás, adatmódosítás és engedély-visszavonás)

Gyógy- és fűszernövény palánta forgalmazásához abban az esetben lehet szükség a növénytermesztési hatóság engedélyére, ha a forgalomba hozott palánta fajtája a Nemzeti Fajtajegyzék – Gyógy- és fűszernövények A és B fejezeteiben államilag elismert fajtaként van feltüntetve (fakultatív fajták) és a palánta hazai előállítású. A fajta nélküli palánta engedély nélkül is forgalomba hozható. A fűszerként, élelmezési célból forgalomba hozott gyógy- és fűszernövények nem szaporítóanyagok, ezért azokat az alábbi szabályozás nem érinti.

Tovább >