null Csaknem 100 tonna gyümölcs-sűrítményt foglalt le a NÉBIH

Csaknem 100 tonna gyümölcs-sűrítményt foglalt le a NÉBIH

Csaknem 100 tonna gyümölcs-sűrítményt foglalt le a NÉBIH
2013. június 14, péntek

Balatonfüred, 2013. június 13., csütörtök (MTI) - Mintegy 98 tonna bizonytalan eredetű gyümölcs-sűrítményt foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden - közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Balatonfüreden egy újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen.

A miniszter elmondta: a gyümölcs-sűrítményeket Pest megyében, illetve Bács-Kiskun megyében azért foglalták le, mert azok eredetét nem tudták hitelesen igazolni.

A sűrítményekből 78 ezer kilogrammot Pest megyében, 20 ezer kilogrammot pedig Bács-Kiskun megyében foglaltak le az ellenőrök. A hatóság vizsgálja az áru eredetét és szavatosságát - tette hozzá a miniszter.
 

Forrás: MTI

 

Letölthető anyagok

 


Friss hírek

A krizantém nem csak temetővirág
2021. október 26, kedd

A krizantém nem csak temetővirág

Európa szinte minden országában szokás, hogy Mindenszentek ünnepén és a halottak napján meglátogatjuk szeretteink sírját, mécsest gyújtunk, és pár szál virággal adózunk emléküknek. A temetőket ilyenkor a mécsesek illatával vegyülő krizantémillat lengi be. Egy 2020-ban megjelent írás szerint évente 20 millió szál krizantémot visznek ki Magyarországon a sírokra. Kedves szokás ez, és sokan vagyunk, akiknek a szívéhez nőtt ez a csodálatos virág.

Tovább >

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság
2021. október 25, hétfő

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, melyek keretében a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

Tovább >