null 1400 kg hamis eredetű, lejárt fogyaszthatósági idejű élelmiszer

1400 kg hamis eredetű, lejárt fogyaszthatósági idejű élelmiszer

2012. november 26, hétfő

2012. november 23-án egy Soroksári úti vállalkozás ellenőrzése során gyanússá váltak a telephelyen tapasztalt árumozgások a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság szakembereinek, amely miatt soron kívül ellenőrzést hajtottak végre.

A működési engedéllyel rendelkező létesítmény (Master Meat Kft.) a számára engedélyezett tevékenységet (baromfi darabolás, csomagolás) olyan alvállalkozóval végeztette, amely erre engedéllyel nem rendelkezett. A bérgyártásra használt helyiségekben különféle cégek – áruk eredetének igazolására is alkalmas – címkéit is megtalálták az ellenőrök, amelyek hamisnak bizonyultak.

A tulajdoni viszonyok tisztázására a helyszínen nem volt lehetőség, ezért a helyiségeket zár alá vették az utóellenőrzésig. Az engedélyezett üzem tételes elszámoltatásának lezárásáig az eljáró hivatal azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem működését. Összesen 1400 kg engedély nélkül előállított, hamis eredetigazolással rendelkező és lejárt fogyaszthatósági idejű baromfi és marhahús forgalomba hozatalát tiltották meg.

Az ellenőrzéshez kapcsolódóan az elmúlt hétvégén egy budapesti forgalmazó helyen további 250 kg – hitelt érdemlően nem igazolt eredetű – csirkemellet is zároltak a hatósági állatorvosok. További ellenőrzések folyamatban vannak.
 


Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
és
Pest Megyei Kormányhivatal
Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság

 

 

Letölthető dokumentumok

1. kép

2. kép

3. kép

 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >