null Wagyu az Alföldön

Wagyu az Alföldön

Wagyu az Alföldön
2021. szeptember 30, csütörtök

Az idei Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon 11 különböző szarvasmarhafajtát állítottak ki, köztük a japán eredetű wagyu-t, mely a Fehér-kék Belga Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületéhez tartozó fajta.

A helyszínen egy felnőtt bika, egy anya borjával és egy fiatal bika képviselte a fajtát, amelyről bővebben a a "Wagyu: hústól az Olimpiáig" című cikkünkben olvashatnak. 

A borítóképen az Ippon-Et nevű fiatal bika, akit a rendezvény csütörtöki napján vezettek fel (kép forrása: Prágai Andrea)


Friss hírek

Csongrád-Csanád megyében jelentősen bővült a madárinfluenza miatt elrendelt megfigyelési körzet
2021. december 3, péntek

Csongrád-Csanád megyében jelentősen bővült a madárinfluenza miatt elrendelt megfigyelési körzet

A Csongrád-Csanád megyei Csengele településen két gazdaságban madárinfluenzát mutatott ki a Nébih laboratóriuma. A vírus továbbterjedésének megakadályozása érdekében szükségessé vált a megyében kijelölt felügyeleti (megfigyelési) körzet számottevő bővítése. Az intézkedés egy Bács-Kiskun megyei települést is érint.

Tovább >

Indul a téli szezonális ellenőrzés
2021. december 1, szerda

Indul a téli szezonális ellenőrzés

December elsejétől téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést rendel el Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Az akció célja, hogy az ünnepeket megelőző időszakban megnövekedett forgalom mellett is biztonságos és jó minőségű élelmiszerek kerüljenek az üzletek polcaira és az otthonokba.

Tovább >