null UHT tej ellenőrzés-sorozat – 37 000 liter tejet vontak ki a forgalomból

UHT tej ellenőrzés-sorozat – 37 000 liter tejet vontak ki a forgalomból

UHT tej ellenőrzés-sorozat – 37 000 liter tejet vontak ki a forgalomból
2014. augusztus 14, csütörtök

24 rajtaütésszerű ellenőrzést tartottak múlt héten az ország több megyéjében a külföldi UHT tejeket forgalmazó nagykereskedőknél és áruházláncoknál a NÉBIH és a kormányhivatalok élelmiszerbiztonsági ellenőrei. A razziára az országos főállatorvos által elrendelt kiemelt ellenőrzés-sorozat részeként került sor. A forgalmi korlátozás alá vont tételek értéke eléri a 4 millió Forintot.

A 24 helyszínen több mint 37 000 liter cseh és szlovák UHT tej forgalmi korlátozását rendelték el a szakemberek. Az eljárást egy esetben a termék nem megfelelő jelölése, a többinél pedig a nem megfelelő nyomonkövetési dokumentumok miatt kezdeményezték az ellenőrök. A tételek értéke eléri a 4 millió Forintot.

Több terméknél – azok ismeretlen eredete miatt – laboratóriumi vizsgálatokhoz is mintát vettek a szakemberek. A NÉBIH laboratóriumaiban mikrobiológiai vizsgálatokat végeznek, de nézik a tejek fehérje tartalmát, idegen víz, nehézfémek, valamint peszticidek jelenlétét is. Az adatok feldolgozása folyamatban van.

Az ellenőrzés-sorozat az következő hetekben is folytatódik.


Kiemelt Ügyek Igazgatósága


Friss hírek

A krizantém nem csak temetővirág
2021. október 26, kedd

A krizantém nem csak temetővirág

Európa szinte minden országában szokás, hogy Mindenszentek ünnepén és a halottak napján meglátogatjuk szeretteink sírját, mécsest gyújtunk, és pár szál virággal adózunk emléküknek. A temetőket ilyenkor a mécsesek illatával vegyülő krizantémillat lengi be. Egy 2020-ban megjelent írás szerint évente 20 millió szál krizantémot visznek ki Magyarországon a sírokra. Kedves szokás ez, és sokan vagyunk, akiknek a szívéhez nőtt ez a csodálatos virág.

Tovább >

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság
2021. október 25, hétfő

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, melyek keretében a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

Tovább >