null További fejlesztések az eGN rendszerben

További fejlesztések az eGN rendszerben

2024. február 14, szerda

A Nébih tájékoztatja az eGN használatában érintetteket, hogy a rendszer legújabb verziója február 13-án élesedett, melyben a minél könnyebb és problémamentes használat érdekében újabb funkciókon és beállításokon módosítottak a szakemberek.

A fejlesztők ezúttal az alábbi javításokat végezték el:

1.    Az Export funkciónál beállították a nyomtatási nézetben a margókat.
2.    VHA01 hasznosítás felvehető a növényfajok megadásával, a hasznosítási kód ismételhető hiba elhárult; a FRU04 – Földieper (szamóca) szántó művelési ágban felvehető a vegyes hasznosítás elemeként és önállóan is.
3.    A Natura 2000 terület (NAT), a Támogatásban nem résztvevő termőhely (teljes napló vezetési kötelezettség) (TNVK) esetén az EK tábla sorszám nélkül is megadható a termőhely.
4.    A szerves trágya mérleg kerekítés hibájából adódó megjelenítési problémáját javították.
5.    A területösszesítőben a területek 4 tizedes jeggyel jelennek meg.
6.    A jogosultságok lezárása vagy törlése előtt hibaüzenet jelenik meg, így elkerülhető a jogosultságok véletlen törlése.
7.    Interfészen a getPartnerTermohelyekE1 a használt tokentől függetlenül immár visszaadja a gazdálkodó összes termőhelyét és annak hasznosításait (évjelzéssel), nemcsak az első év termőhelyét és hasznosítását. Az adott napló lekérdezésére tehát meg kell adni a gazdálkodási év szűrést, vagy a getGnNovtermAdatokE1 műveletet kell használni, ami a token alapján automatikusan szűr az adott tokenhez tartozó napló adataira. 
 


Friss hírek

2024. május 22, szerda

Új rendelet a gyógyszeres takarmány szabályozásban

Megjelent a nem céltakarmányokban visszamaradó antimikrobiális hatóanyagok egyedi keresztszennyeződési határértékeinek és ezen anyagokra vonatkozó analitikai módszerek megállapításáról szóló EU rendelet.

Tovább >

2024. május 17, péntek

Május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is véget ér a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak és a jelenleg is zajló esőzésnek köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyetértésben, 2024. május 18-tól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun vármegyében. A hatósági döntés eredményeképpen egyetlen vármegyében sem lesz érvényben tűzgyújtási tilalom az országban.

Tovább >