null Ranglistás trófea Tolna megyéből

Ranglistás trófea Tolna megyéből

Ranglistás trófea Tolna megyéből
2013. december 11, szerda

Összesen négy, a megyei trófeabírálaton 220,0 nemzetközi pontérték feletti dám trófea felülbírálatát végezte el 2013. december 4-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A bírálat során egy Tolna megyében terítékre került, 6,64 kg súlyú dám agancs 228,72 CIC pontértéket ért el.

A dámbikát a Land-Star Kft. pincehelyi vadászterületén ejtette el Ilie Mihnea-Dan bérvadász 2013. november 12-én. A felülbírálaton megállapított bírálati eredmény alapján az agancs a magyarországi dám trófea ranglista előkelő 3. helyét foglalhatja el.

Hajdú-Bihar megyében a Nyírerdő Zrt. Gúthpusztai területén elejtett 3 db kapitális dámszarvas agancsot a bíráló bizottság 217,19 CIC pontra (trófeasúly: 5,51 kg, elejtő: Molnár János), 212,46 CIC pontra (trófeasúly: 5,27 kg, elejtő: Ivan Brhel) és 208,43 CIC pontra (trófeasúly: 5,11 kg, elejtő: Alkhas Khametov) értékelte.

 

Képek

1.kép

2.kép

 


Friss hírek

A krizantém nem csak temetővirág
2021. október 26, kedd

A krizantém nem csak temetővirág

Európa szinte minden országában szokás, hogy Mindenszentek ünnepén és a halottak napján meglátogatjuk szeretteink sírját, mécsest gyújtunk, és pár szál virággal adózunk emléküknek. A temetőket ilyenkor a mécsesek illatával vegyülő krizantémillat lengi be. Egy 2020-ban megjelent írás szerint évente 20 millió szál krizantémot visznek ki Magyarországon a sírokra. Kedves szokás ez, és sokan vagyunk, akiknek a szívéhez nőtt ez a csodálatos virág.

Tovább >

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság
2021. október 25, hétfő

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, melyek keretében a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

Tovább >