null Októberben újabb funkcióval bővül a LABOR rendszer

Októberben újabb funkcióval bővül a LABOR rendszer

Októberben újabb funkcióval bővül a LABOR rendszer
2021. szeptember 28, kedd

Októbertől tovább bővíti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló digitális LABOR rendszert. A „papíron megrendelt” exportvizsgálatok esetében elindul az elektronikus eredményközlés.

A LABOR rendszer (https://labor.nebih.gov.hu/) folyamatos fejlesztésének köszönhetően 2021. október 1-től már a hagyományos módon, papíron megrendelt exportvizsgálatok esetében is elindul az elektronikus eredményközlés. Ezáltal egy újabb vizsgálattípusnál válik elérhetővé az eddiginél gyorsabb eredménykiadás.

A rendszerhez kapcsolódó további anyagok (használati útmutatók, gyakran ismételt kérdések) a Nébih tematikus oldalán érhetők el: https://portal.nebih.gov.hu/allategeszsegugyi-diagnosztika 

A többlépcsős fejlesztési folyamat következő jelentős állomása novemberben várható. A projekt végső célja, hogy az állategészségügyi diagnosztikában egy modern, felhasználóbarát ügyviteli rendszerre támaszkodhassanak a hatósági és szolgáltató állatorvosok.
 


Friss hírek

Csongrád-Csanád megyében jelentősen bővült a madárinfluenza miatt elrendelt megfigyelési körzet
2021. december 3, péntek

Csongrád-Csanád megyében jelentősen bővült a madárinfluenza miatt elrendelt megfigyelési körzet

A Csongrád-Csanád megyei Csengele településen két gazdaságban madárinfluenzát mutatott ki a Nébih laboratóriuma. A vírus továbbterjedésének megakadályozása érdekében szükségessé vált a megyében kijelölt felügyeleti (megfigyelési) körzet számottevő bővítése. Az intézkedés egy Bács-Kiskun megyei települést is érint.

Tovább >

Indul a téli szezonális ellenőrzés
2021. december 1, szerda

Indul a téli szezonális ellenőrzés

December elsejétől téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést rendel el Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Az akció célja, hogy az ünnepeket megelőző időszakban megnövekedett forgalom mellett is biztonságos és jó minőségű élelmiszerek kerüljenek az üzletek polcaira és az otthonokba.

Tovább >