null Nagy mennyiségű lejárt édességet foglaltak le a hatóságok

Nagy mennyiségű lejárt édességet foglaltak le a hatóságok

2012. október 4, csütörtök

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nemzeti Adó- és Vámhivatal Igazgatósága és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága együttes ellenőrzése során közel 6650 kg mennyiségű lejárt édességet foglalt le egy mándoki üzemben.

A NAV és a NÉBIH évente több alkalommal végeznek együttes ellenőrzéseket. A 2012. szeptember 27-én végzett közös ellenőrzés során a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon lévő, PRO TEAM KFT. só- és cukorcsomagoló üzemének raktárában 6644,7 kg mennyiségben lejárt minőségmegőrzési idejű különböző édességet (főleg szaloncukrot) találtak. A tárolt termékeken megkülönböztető felirat nem volt, ezért a tételek raktáron tartása forgalomba hozatalnak minősül. A szaloncukrokon 2011.04.30-i lejárati dátum szerepelt, de találtak 2010.09.12-i minőségmegőrzési idejű mikulás figurákat és egyéb édességeket is. A Magyarországon gyártott édességek a raktárba a lejáratuk előtt kb. egy hónappal, román nyelvű jelöléssel érkeztek, így feltételezhetően exportra szánt termékek voltak; a nyomonkövetési vizsgálatok még tartanak.

A termékek a helyszínen forgalomból kivonásra kerültek, amelyek megsemmisítésének elrendelése és a – várhatóan milliós nagyságrendű – bírság kiszabása az eljáró hatóságnál folyamatban van.
 

Élelmiszer-és Takarmánybiztonsági Igazgatóság


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >