null Meghosszabbították a X. Közétkeztetési Szakácsverseny nevezési határidejét

Meghosszabbították a X. Közétkeztetési Szakácsverseny nevezési határidejét

2025. május 7, szerda

Az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői 2025. május 23-ig még jelentkezhetnek a X. Közétkeztetési Szakácsversenyre. Fontos azonban, hogy a nevezési szándékot legkésőbb május 9-ig jelezni szükséges a KÖZSZÖV-nél!

Az idén először három – gyermek- és diákétkeztetés, intézményi felnőtt közétkeztetés, valamint munkahelyi vendéglátás – kategóriában is meghirdetett verseny fő témája a fenntartható közétkeztetés. A csapatoknak tehát többek között ezt is szem előtt kell tartaniuk a menüsor összeállításakor. A KÖSZ 2025-2026-os szakácsverseny részletei elérhetők a Nébih tematikus oldalán: https://portal.nebih.gov.hu/kozetkeztetesi-szakacsverseny 

A gasztronómiai megmérettetésre május 23-ig jelentkezhetnek az érdeklődők. Fontos azonban, hogy a nevezési szándékot legkésőbb május 9-ig jelezni szükséges a KÖZSZÖV-nél, a
a kosz@kozszov.hu email címen.


Friss hírek

2025. június 16, hétfő

Megnyugtató eredményt hozott a tokaji kiemelt borászati ellenőrzés

A tokaji borvidék turisztikailag kiemelt helyszínein a termelői borkimérést végző egységek, valamint vendéglátóhelyek bor- és alkoholos italkínálatának kiemelt ellenőrzését végezték el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei májusban. Az idegenforgalmi szezon megkezdése előtt zajló, összesen 18 helyszínt érintő akció során a hatóság emberei többek között arra fókuszáltak, hogy a forgalmazott borászati termékek és alkoholos italok élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek-e, továbbá a termékek minősége, nyomon követhetősége, valamint a helyszínek higiéniai állapota megfelel-e a jogszabályi előírásoknak. A megállapított szabálytalanságok okán a hatóság 4 esetben indított eljárást, a bírságok kiszabása folyamatban van.

Tovább >

2025. június 13, péntek

Friss és ropogós: hónapos retket termesztett a Szupermenta a szarvasi Növényfajta-kísérleti Állomáson

A Szupermenta tavaszi terméktesztjén vizsgált retekvetőmagokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei elvetették a hivatal szarvasi Növényfajta-kísérleti Állomásán. A magok fejlődését egészen a hónapos retkek betakarításáig figyelemmel kísérték. Valamennyi vetőmag a várakozások szerint fejlődött, a csomagolásuknak megfelelő terméseket hoztak, melyek folsav-, C-vitamin- és káliumtartalmának laboratóriumi vizsgálata is jó eredménnyel zárult. A rangsor a vakkóstolásos kedveltségi vizsgálatot követően vált véglegessé.

Tovább >