null Még könnyebbé válik az eGN használata: elérhető a Másolás és az Export funkció

Még könnyebbé válik az eGN használata: elérhető a Másolás és az Export funkció

2023. július 5, szerda

Újabb funkciókkal bővítette a hivatal az elektronikus gazdálkodási naplót. Nagy segítséget nyújt a felhasználók számára, hogy az eGN-ben már másolhatnak és exportálhatnak is az elkövetkezendőkben. A Nébih célja, hogy a folyamatos fejlesztések által egyre felhasználóbarátabb rendszer álljon az ügyfelek rendelkezésére.

A gazdálkodási napló kezelője a „Másolás” funkcióval a hasznosításokat és a műveleteket tudja másolni.
•    Lehetőség van annak megadására is, hogy az új adatsorok rögzített vagy véglegesített állapotban jöjjenek-e létre.
•    A hasznosítások másolása közben csak azonos művelési ágú termőhelyekre történhet a másolás.
•    A műveletek másolásakor a termőhelyek és a hasznosítások közül választhatnak a felhasználók. 
•    A műveletek közül a növényvédelmi megfigyelés másolható a kapcsolódó műveletekkel együtt is.

A másik újdonság az „Export” funkció. Az ügyfelek akár a teljes gazdálkodási naplót exportálhatják Excel (xlsx) formátumban.
•    Lényeges, hogy az exportálás kizárólag a módosítások megkezdése előtt érhető el a Dokumentumok lapfülön.
•    „Nyomtatóbarát” és „széles” formátum is rendelkezésre áll. A széles változat az esetleges szűréseket és összegzéseket támogatja.
•    Fontos hangsúlyozni, hogy az elkészült fájlok csak korlátozott ideig tölthetőek le, ugyanakkor a legújabb változat bármikor generálható.

További információk elérhetőek a Nébih eGN aloldalán.
Az Elektronikus Gazdálkodási Napló (eGN) Másolás és Export funkcióját bemutató kitöltési útmutató elérhető a Nébih portálján.
Felmerülő kérdés esetén az egn@nebih.gov.hu címen kérhető segítség.

Friss hírek

2024. február 26, hétfő

Március 1-jétől változnak az afrikai sertéspestis kártalanítási tételei

2024. március 1-jétől módosulnak az afrikai sertéspestis (ASP) mentesítési tervhez kapcsolódó, állami kártalanítási tételek. A kártalanítási eljárás új díjtételei az érintett résztvevőkkel történt egyeztetés alapján születtek meg. Az új díjtételek kidolgozása során kiemelt szempont volt, hogy azok az egész ország területén segítsék elő az állománysűrűség további csökkentését, és ösztönözzék a vaddisznóhús felhasználását az ASP-től mentes területeken.

Tovább >

2024. február 21, szerda

HPAI vakcinabank a járványvédelem szolgálatában

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Ceva-Phylaxia Zrt.-vel együttműködve HPAI vakcinabankot hozott létre. A Ceva által gyártott, magas patogenitású madárinfluenza vírus elleni vakcina ideiglenes, rendkívüli körülmények esetére vonatkozó engedélyt kapott. Ezt követően megállapodás született arról, hogy a vakcinából az oltóanyagtermelő cég készletet fog fenntartani, amelyből szükség esetén oltóanyagot tud biztosítani a hatóság számára.

Tovább >