null Közlemény őstermelők részére hibás érvényesítési dátummal kiadott értékesítéséi betétlapok ügyében

Közlemény őstermelők részére hibás érvényesítési dátummal kiadott értékesítéséi betétlapok ügyében

Közlemény  őstermelők részére hibás érvényesítési dátummal kiadott értékesítéséi betétlapok ügyében
2016. április 18, hétfő

A 2016. március 21-én kiadott több mint ötezer darab őstermelői igazolvány betétlapján a nyilvántartás nem megfelelő beállítása miatt bekövetkezett rendszerhiba eredményeként tévesen, 2016. január 1-i dátum helyett, az aznapi, 2016. március 21. dátum szerepel a hatályosság kezdeteként.

A rendszerhibát a NÉBIH 2016. március 22. napon javította, az adatok a rendszerben a javítást követően már a jogszabálynak megfelelően szerepelnek. Tudomásunk szerint már több ügyfél felszólítást kapott a NAV-tól a rendszerhiba kijavítását megelőző még helytelen adatokat tartalmazó adatszolgáltatás okán, de joghátrány elkerülése érdekében folyamatosan egyeztetünk az ügyben érintett szervekkel, így a NAV-val is.

Az őstermelői nyilvántartásban szereplő adatok már javításra kerültek, ezért az őstermelők a Kormányhivatal által végzett ellenőrzés során önmagában a betétlapon szereplő helytelen dátum miatt nem érheti őket joghátrány, kizárólag az ezen ellenőrzéseken való megfelelés céljából nem kell lecserélni a betétlapokat. Amennyiben egyéb okból mégis szükségük van a javított betétlapra, akkor azt az állandó lakóhelye szerinti falugazdász újra kinyomtatja már a helyes dátummal a rendszerből.

A 2016. március 22-én kiadott közel kétezer darab őstermelői igazolvány betétlapján szintén rendszerhiba következtében, március 22-i dátum helyett, tévesen 2016. január 1. szerepel hatályosság kezdeteként. Tájékoztatjuk az érintett őstermelőket, hogy a hatályos jogszabályok szerint az igazolványon szereplő 2016. március 22.-i hatályossági dátumot kell figyelembe venni. Ezen hiba esetében az elírás semmilyen jogelőnyt vagy joghátrányt nem von maga után, mivel a nyilvántartási rendszerben az érvényességi dátum helyesen szerepel. Amennyiben szükséges, a javított betétlapot falugazdásza kérésére újra kinyomtatja a rendszerből.


Friss hírek

A krizantém nem csak temetővirág
2021. október 26, kedd

A krizantém nem csak temetővirág

Európa szinte minden országában szokás, hogy Mindenszentek ünnepén és a halottak napján meglátogatjuk szeretteink sírját, mécsest gyújtunk, és pár szál virággal adózunk emléküknek. A temetőket ilyenkor a mécsesek illatával vegyülő krizantémillat lengi be. Egy 2020-ban megjelent írás szerint évente 20 millió szál krizantémot visznek ki Magyarországon a sírokra. Kedves szokás ez, és sokan vagyunk, akiknek a szívéhez nőtt ez a csodálatos virág.

Tovább >

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság
2021. október 25, hétfő

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, melyek keretében a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

Tovább >