null Két nap alatt közel 5 tonna lejárt terméket foglaltak le az élelmiszerbiztonsági hatóság szakemberei

Két nap alatt közel 5 tonna lejárt terméket foglaltak le az élelmiszerbiztonsági hatóság szakemberei

2013. február 21, csütörtök

Két nap alatt három alkalommal kellett illegális hústermékek miatt eljárniuk az élelmiszerbiztonsági szakembereknek: február 20-án 7 és fél mázsa, míg ma közel 4 tonna lejárt fogyaszthatósági idejű, beazonosotíthatatlan, tiltott módon lefagyasztott, engedély nélkül előállított húst és húskészítményt vontak ki a forgalomból.

A szerdai – két újpesti hentesüzletet érintő – fogás után ma reggel egy pestszentimrei rajtaütés során foglaltak le közel négy tonna hústerméket a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság (PMKH ÉBÁI) szakemberei.

Az élelmiszerbiztonsági hatóság munkatársai épp egy kisteherautó rakodásakor értek a XVIII. kerületi nagykereskedelmi egységbe. Az ellenőrök felszólították a gépkocsivezetőt a húsáru eredetének igazolására, ám az a helyszínről elhajtott.

A kereskedelmi egységben 3898 kg – lejárt fogyaszthatósági idejű, beazonosíthatatlan, helyben tiltott módon lefagyasztott – árut vontak ki a forgalomból, s elrendelték annak megsemmisítését. Az egység működését azonnali hatállyal felfüggesztették. A bírság várható összege meghaladhatja a tízmillió forintot.

Az ellenőrzés során készült fényképek – a Pest Megyei KH Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság forrásként történő megjelölésével – szabadon felhasználhatóak.


Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
és
Pest Megyei Kormányhivatal
Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság

 

 

Letölthető anyagok

képek

 


Képgaléria


Friss hírek

2024. február 20, kedd

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.02.20.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. február 15, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.02.15.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >