null Szoftverfejlesztők figyelmébe: interfész készül az elektronikus gazdálkodási napló benyújtásához

Szoftverfejlesztők figyelmébe: interfész készül az elektronikus gazdálkodási napló benyújtásához

2022. december 20, kedd

A Nébih interfészt biztosít az elektronikus gazdálkodási napló benyújtásához, ami így lehetővé teszi a közvetlen adatbeküldést a gazdálkodók üzemirányítási szoftvereiből. A gazdálkodási napló és üzemirányítási szoftverfejlesztők a mellékelt dokumentáció alapján végezhetik el saját rendszereikben a szükséges fejlesztéseket.

A dokumentum az elektronikus gazdálkodási napló adatkörök írására és olvasására szolgáló szolgáltatás műveletek leírását tartalmazza. A kódtárak lekérdezésére szolgáló szolgáltatás és annak műveletei jelenleg csak szövegesen érhetők el, azok wsdl leírójának elkészítése januárban várható. A 2.1 és 2.2 fejezetekben leírt Nébih gateway modul pontos dokumentációja szintén januárban készül el.
Az interfész Nébih oldali fejlesztése folyamatban van, a tesztelésre és a csatlakozásra várhatóan 2023. január végén kerülhet sor.


Friss hírek

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés

Március 1. és április 1. között tavaszi szezonális ellenőrzés zajlott az egész országban. A Nébih irányításával az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek 2420 ellenőrzést végeztek, több mint 15 millió forint értékben szabtak ki bírságot, és mintegy 13 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hatósági felügyelők leggyakrabban higiéniai, nyomonkövethetőségi és a dolgozók egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltak. Laboratóriumi vizsgálat céljából a húsvéti időszak népszerű termékeit: a tormákat és a sonkákat vették górcső alá. A cél az volt, hogy az ünnepek alatt is kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Tovább >