null Szoftverfejlesztők figyelmébe: interfész készül az elektronikus gazdálkodási napló benyújtásához

Szoftverfejlesztők figyelmébe: interfész készül az elektronikus gazdálkodási napló benyújtásához

2022. december 20, kedd

A Nébih interfészt biztosít az elektronikus gazdálkodási napló benyújtásához, ami így lehetővé teszi a közvetlen adatbeküldést a gazdálkodók üzemirányítási szoftvereiből. A gazdálkodási napló és üzemirányítási szoftverfejlesztők a mellékelt dokumentáció alapján végezhetik el saját rendszereikben a szükséges fejlesztéseket.

A dokumentum az elektronikus gazdálkodási napló adatkörök írására és olvasására szolgáló szolgáltatás műveletek leírását tartalmazza. A kódtárak lekérdezésére szolgáló szolgáltatás és annak műveletei jelenleg csak szövegesen érhetők el, azok wsdl leírójának elkészítése januárban várható. A 2.1 és 2.2 fejezetekben leírt Nébih gateway modul pontos dokumentációja szintén januárban készül el.
Az interfész Nébih oldali fejlesztése folyamatban van, a tesztelésre és a csatlakozásra várhatóan 2023. január végén kerülhet sor.


Friss hírek

2023. március 23, csütörtök

Madárinfluenza járvány egy Nógrád vármegyei lúdtelepen

Nógrád vármegyei lúdtelepen igazolta a madárinfluenza vírusának jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az állomány leölése folyamatban van, valamint a védő- és megfigyelési körzeteket is kijelölte az állategészségügyi hatóság.

Tovább >

2023. március 23, csütörtök

Hamarosan kezdődik a tavaszi rókavakcinázás

A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás 2023. április 1-én kezdődik hazánk déli és keleti megyéiben.

Tovább >