null II. Budapest Bora Borverseny

II. Budapest Bora Borverseny

II. Budapest Bora Borverseny
2014. szeptember 26, péntek

Budapest Főváros Főpolgármestere, a Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Borkiválóság Programmal együttműködve „Budapest Bora" elismerő cím adományozását kezdeményezi, melyre várja a magyarországi bortermelők jelentkezését.

A nevezni kívánt borokból 6 palackot és a jelentkezési lapot kérjük, hogy 2014. október 3. napjáig a NÉBIH BAII (Nemzeti Élelmiszerlánc -biztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóság) budapesti központjában szíveskedjenek leadni, melynek címe:

NEBIH BAII
1118 Budapest, Higany u. 2.


Nyitvatartás:

Hétfőtől-csütörtökig:

08:00-15:30

Péntek:

08:00-12:00

 

Az  elismerő  cím  odaítélésének    célja,  hogy  segítse  a  magyar  borvidékeken termelt borok népszerűsítését és megismertetését , a magyar borászatok fejlődését.

A cím évente egyszer kerül adományozásra fehér- és vörösbor kategóriában.

A nyertes borok termelői az elismerő oklevél mellett jogosultakká válnak a „Budapest Bora" embléma használatára a nyertes borok palackjain és a hozzájuk kapcsolódó marketing és kommunikációs tevékenység során. Az embléma egy kör alakú, Budapest Főváros címerét és a „BUDAPEST BORA" feliratot tartalmazó címke.

A borverseny nevezési feltételei innen tölthetőek le. 

A nevezési lap innen tölthető le.


Friss hírek

Újabb madárinfluenza-fertőzések a keleti országrészben
2021. december 1, szerda

Újabb madárinfluenza-fertőzések a keleti országrészben

A magaspatogenitású madárinfluenza vírus H5N1 altípusát mutatta ki 2021. november 30-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a Békés megyei Kondoroson, egy csaknem 5 ezer egyedet számláló tenyészpulyka-állományban. Egy nappal később a szomszédos Hajdú-Bihar megyében, a debreceni Vekeri-tónál egy elhullott bütykös hattyúban is a vírus jelenlétét állapították meg a szakemberek. A járványvédelmi előírások szigorú betartása továbbra is kiemelten fontos.

Tovább >

Szántóföldi fajtaelismerő díszokiratok átadása Zamárdiban
2021. november 30, kedd

Szántóföldi fajtaelismerő díszokiratok átadása Zamárdiban

Ünnepélyes keretek között adta át a fajtaelismerő díszokiratokat 19 fajtanemesítő cég képviselőjének dr. Nagy István agrárminiszter, Erdős Norbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár és dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke. Az alábbiakban az eseményen készült képes összefoglalónkat tekinthetik meg.

Tovább >