null Gazdálkodási napló és üzemirányítási szoftverfejlesztők figyelmébe - 2022

Gazdálkodási napló és üzemirányítási szoftverfejlesztők figyelmébe - 2022

2023. január 3, kedd

Elkészültek a 2022-es ÁNYK nyomtatványok beküldésének programozásához szükséges fejlesztések.

Az új kódtárak az alábbi adatszolgáltatásokra vonatkoznak:
•    a támogatási felhívásokban rögzített kötelezően beküldendő web GN adattartalom,
•    valamint a kizárólag elektronikus úton beküldhető, a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről szóló 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet 10. § (2) bekezdésében meghatározott adatszolgáltatási kötelezettség (nitrát adatlap). 
Az ÁNYK keretrendszeren keresztül beküldhető xml állományok fejlesztéséhez szükséges információk, és a szükséges aktuális kódszótárak a https://anyk.nebih.gov.hu/ oldal Fejlesztőknek menüpontjában találhatóak.


Friss hírek

2025. július 15, kedd

Fontos a hazai állomány védelme: juh- és kecskehimlő az Európai Unióban

A juh- és kecskehimlő rendszeresen megjelenik egyes európai országokban. Júniusban a román állategészségügyi hatóság több kitörést is megerősített. Magyarországon nincs jelen a betegség. A magyar juh- és kecskeállomány védelme érdekében dr. Pásztor Szabolcs országos főállatorvos elrendelte az élő kiskérődző szállítmányok fokozott ellenőrzését. A Nébih arra kéri az állattartókat, hogy kizárólag legális forrásból és módon vásároljanak állatot, betegséggyanú esetén pedig haladéktalanul értesítsék a szolgáltató vagy hatósági állatorvost.

Tovább >

2025. július 14, hétfő

Indul a nyári szezonális ellenőrzés – országszerte zajlanak a vizsgálatok

Július 15-én elindul a nyári szezonális ellenőrzés, amelyet az élelmiszerlánc-felügyeletet irányító Tállai András, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára rendelt el. Az augusztus 30-ig tartó ellenőrzés-sorozaton a Nébih és a kormányhivatalok szakemberei a nyári lovas táborokat, a fröccsteraszokat, a grillezésre szánt húskészítmény előállítókat, az ásványvíz-palackozókat és szikvíz-előállítókat, valamint a helyi termelői piacokat vizsgálják.

Tovább >