null Fejér megye - 98. számú vizsgálat - Tolnai úti Óvoda Tálalókonyha - Székesfehérvár

Fejér megye - 98. számú vizsgálat - Tolnai úti Óvoda Tálalókonyha - Székesfehérvár

Fejér megye - 98. számú vizsgálat - Tolnai úti Óvoda Tálalókonyha - Székesfehérvár

98. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Tolnai úti Óvoda Tálalókonyha
(8000 Székesfehérvár, Tolnai u. 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,8 pont

 

 

Menü: Daragaluskaleves, parajfőzelék főtt burgonyával, főtt tojással és pulykasülttel

 

Mintavétel ideje: 2019. december 12.

Mintavételi alap : 118 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 2,5-7 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe :
ISTVÁN KONYHA
STOP Fehérvár Kereskedelmi és Vendéglátó és Szolgáltató Kft.
(8000 Székesfehérvár, Kelemen Béla u. 30/a)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluskaleves (326 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé enyhén opálos, sárgás, narancssárgás színű, felületén kellő mennyiségű és arányú zsíradékcseppekkel. Láthatók benne fekete fűszerszemcsék és zöld fűszernövény darabok. Közel azonos méretű sárgarépa és petrezselyemgyökér kockákat, vöröshagyma darabokat, piros színű paparika és paradicsom darabokat tartalmaz. Kis mértékben tartalmaz szétfőtt és nem megfelelően tisztított zöldség darabokat. A levesbetét törtfehér színű daragaluska zöld fűszernövény darabokkal. Tetszetős megjelenésű, mennyisége az alapléhez viszonyítva arányos.

Állomány:

Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó. A zöldségek kissé szétfőttek, rágási maradékot nem adnak. A daragaluska kellően átfőtt, kellően puha, rugalmas.

Illat:

A zöldségek-fűszerek-levesbetét illata harmonikusan érezhető. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.

Íz:

Jellegzetes, a zöldségek-fűszerek-levesbetét íze harmonikus. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parajfőzelék főtt burgonyával, főtt tojással és pulykasülttel (550 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alapszósz jellegzetes sűrűségű, élénk zöld színű, felületén kellő mennyiségű és arányú zsiradékcseppekkel. A sűrítés-dúsítás egyenletesen oszlik el, homogén, csomómentes, sima. Tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. A főtt burgonya élénk sárga színű, jól tisztított, héjdarabot nem tartalmaz. Felülete matt. A főtt tojás héjától megfosztott, negyedelt darab. Nem hiányos, nem törmelékes. Fehérje törtfehér, átfőtt, sárgája világos sárga, megfelelően megfőtt. A pulykasült közel azonos méretűre darabolt, színe a világosbarnától a sötétbarnáig terjedő. Megfelelően tisztított, zsíros részeket nem tartalmaz. Fekete fűszerszemcséket láthatók a hús felületén, mennyiségük arányos. Tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő.

Állomány: A főzelék jellemző sűrűségű. A sűrítés egynemű, homogén, csomómentes. A darabolt burgonya töredezett, vizes, tartalmaz kemény és szétmálló darabokat is. A főtt tojás megfelelően átfőtt, megfőtt. Jellegzetesen száraz tojássárgája és rugalmas tojásfehérje jellemzi, jól vágható. A hús kellően átsült, puha, jól rágható, rágási maradékot nem ad, nem zsíros, nem inas.
Illat:

Jellegzetes, telt, friss illatú. A paraj és a fokhagyma illata harmonikusan érezhető. A főzelék elnevezése és a bírált étel illata össszhangban van.A burgonya jellegzetes, natúr, semleges illata érződik. A tojás jellegzetes, karakteres illatú. Pulykahús: jellegzetes, intenzív, sült pulykahúsra jellemző illat.

Íz: Jellegzetes, telt, friss ízű. A paraj és a fokhagyma íze harmonikusan érezhető. A főzelék elnevezése és a bírált étel íze összhangban van. A burgonya jellegzetes, natúr, semleges ízű. A tojás jellegzetes, karakteres ízű. Sült pulykára jellemző intenzív íz, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Daragaluskaleves:

  • sárgarépa
  • petrezselyemgyökér kocka
  • ételízesítő, sómentes
  • petrezselyemzöld
  • búzadara
  • tojás
  • bors
  • étolaj
  • vöröshagyma
  • só, jódozott
  • zellerkocka
  • natur lecsó

Parajfőzelék:

  • étolaj
  • só, jódozott
  • bors, fekete, őrölt
  • paraj
  • parajpüré
  • fokhagyma
  • tej, 1,5%
  • száraz zsemle
  • liszt

Pulykasült:

  • pulykafelsőcomb
  • étolaj, só, jódozott
  • feketebors, őrölt
  • paradicsompüré

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >