null Fejér megye - 95. számú vizsgálat - Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda - Mini Bölcsőde, Konyha - Hantos

Fejér megye - 95. számú vizsgálat - Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda - Mini Bölcsőde, Konyha - Hantos

Fejér megye - 95. számú vizsgálat - Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda - Mini Bölcsőde, Konyha - Hantos

95. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Hantosi Gesztenyés Kert Óvoda - Mini Bölcsőde, Konyha
(2434 Hantos, Köztársaság tér 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,5 pont

 

 

Menü: Zöldbableves, Burgonyafőzelék sertéspörkölttel

 

Mintavétel ideje: 2019. november 05.

Mintavételi alap : 90 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Hantos Község Önkormányzat
(2434 Hantos, Nagylóki út 3)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldbableves (210 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé opálos, pirospaprikától narancssárgára színezett. Felületén apró gyöngyöző zsíradékcseppek láthatók. Benne fekete és piros fűszerszemcsék és zöld fűszernövény darabok találhatók. Közel egyenletes méretűre vágott sárgarépa, pertezselyemgyökér, karalábé és zöldbab darabokat tartalmaz. A levesbetét törtfehér színű kiskocka tészta, melyek  nem sérültek, nem töröttek.

Állomány:

Az alaplé jellemzően hígan folyó. A zöldségek és a levesbetét egyenletesen átfőttek, kellően puhák. A levesbetét nincs összetapadva.

Illat:

A zöldségek, fűszerek és a levesbetét illata harmonikusan érezhető. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.

Íz:

Jellegtelen, üres, nagyon enyhe zöldséges íz. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgonyafőzelék sertéspörkölttel (335 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alapszósz a jellegzetesnél sűrűbb, vajszínű. Fekete fűszerszemcséket kis mennyiségben tartalmaz. A krumplidarabok közel egyenletes nagyságúak, sárga színűek. A sűrítés homogén, egyenletesen oszlik el. A szaft alap vízszerű, jellegének nem megfelelő sűrűségű. Pirospaprikától narancsos-pirosra színezett. Zsiradékcseppeket kis mértékben tartalmaz. Láthatók benne piros és fekete fűszerszemcsék. A hús világosbarna színű, nem egyenletes méretűre darabolt. Mócsingos, zsíros részeket tartalmaz.

Állomány: A jellegzetesnél sűrűbb, homogén, csomómentes. A burgonya egyenletesen átfőtt, kellően puha, jól rágható. A szaft-alap a jellegzetesnél hígabb, vízszerű, túl kevés zsiradékot tartalmaz. A hús jól átfőtt, puha, a zsíros és mócsingos részek rágósak.
Illat: Jellegzetes, harmonikus, a burgonya és a sűrítőanyag illata harmonikusan érezhető. Pörkölt: a zsíron megfuttatott pirospaprika, a pirított hagyma és a hús pörkanyagának aromás illata és a hozzáadott fűszerek illata harmonikusan érezhető.
Íz: Édeskés-savanykás, harmonikus ízű. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Pörkölt: a zsíron megfuttatott pirospaprika, a pirított hagyma és a hús pörkanyagának aromás íze és a hozzáadott fűszerek íze harmonikusan érezhető. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldbableves:

  • olaj
  • tejföl, 20%-os
  • liszt
  • kristálycukor
  • só, jódozott
  • ecet
  • fokhagyma, friss
  • vöröshagyma
  • sárgahüvelyű zöldbab, mirelit

Burgonyafőzelék:

  • olaj
  • tej, 2,8%
  • tejföl, 12%
  • liszt
  • babérlevél
  • majoranna, morzsolt
  • só, jódozott
  • burgonya
  • vöröshagyma

Sertéspörkölt:

  • sertéscomb
  • vöröshagyma
  • kömény, őrölt
  • fűszerpaprika, csemege
  • olaj,
  • só, jódozott

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >