null Fehér- és rozéborok 2016. évi Országkóstolója

Fehér- és rozéborok 2016. évi Országkóstolója

Fehér- és rozéborok 2016. évi Országkóstolója
2016. március 21, hétfő

Tájékoztató a fehér- és rozéborok 2016. évi Országkóstolójára történő nevezés feltételeiről és technikai szabályairól

A nevezni kívánt borokból tételenként 4 palackot kérünk beszállítani 2016.03.21. és 2016.05.02. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóság (NÉBIH BAII) budapesti központjába.

Cím: 1118 Budapest Higany u. 2.
Nyitva tartás:
Hétfőtől-csütörtökig: 08:00-15:30
Péntek: 08:00-12:00

Nevezhetnek az alábbi feltételekkel megfelelő bortételek:

  • kereskedelmi forgalomban kapható (lehetőség szerint 2016. december 31-ig)
  • rendelkezik NÉBIH forgalomba hozatali engedéllyel, vagy a forgalomba hozatali engedély iránti kérelem az Országkóstoló jelentkezési lappal egyidejűleg benyújtásra kerül
  • vállalja, hogy a Borkiválóságnak ítélt tételből 500 palack forgalomba hozható készletmennyiséggel rendelkezik (kivétel a borkülönlegességnek számító tételek pl. aszú)
  • rozéborok esetében csak száraz, félszáraz borokat várunk
  • fehérborok esetében száraz, félszáraz, félédes és édes borokat várunk
  • kiskereskedelmi bruttó beszerzési ára min. 600 Ft

Figyelem: Egy pincészet maximum 3 fehér és maximum 3 rozé bortételt küldhet az Országkóstolóra!

Letölthető anyagok
Tájékoztató a fehér- és rozéborok 2016. évi Országkóstolójára történő nevezés feltételeiről és technikai szabályairól
Jelentkezési lap - rozébor 
Jelentkezési lap - fehérbor


Friss hírek

Botulizmusban szenvedő vadmadarakat mentett az Állami Halőri Szolgálat a Velencei-tavon
2021. szeptember 15, szerda

Botulizmusban szenvedő vadmadarakat mentett az Állami Halőri Szolgálat a Velencei-tavon

Augusztus végén, több napon át folytatott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata a Velencei-tavon. A halőrök első ízben egy, a part menti sávban agonizáló, mozgásképtelen tőkés récére lettek figyelmesek, néhány nappal később pedig 8 darab bénulásos tüneteket produkáló, fiatal sárgalábú sirályt észleltek a tó szigetein. A szakemberek a beteg madarakat begyűjtötték és a lehető leggyorsabban eljuttatták a Tollas Barát Madármentés Alapítvány dunaharaszti telephelyére, valamint a Sukorói Vadmadárkórházba. A gyors és szakszerű intézkedésnek köszönhetően a legtöbb állat túlélte a laboratóriumi vizsgálatok által igazolt botulintoxin-mérgezést, és rövidesen visszanyerhetik a szabadságukat.

Tovább >

Gyógy- és fűszernövény palánta előállító és forgalmazó üzem engedélyezése (területmódosítás, adatmódosítás és engedély-visszavonás)
2021. szeptember 13, hétfő

Gyógy- és fűszernövény palánta előállító és forgalmazó üzem engedélyezése (területmódosítás, adatmódosítás és engedély-visszavonás)

Gyógy- és fűszernövény palánta forgalmazásához abban az esetben lehet szükség a növénytermesztési hatóság engedélyére, ha a forgalomba hozott palánta fajtája a Nemzeti Fajtajegyzék – Gyógy- és fűszernövények A és B fejezeteiben államilag elismert fajtaként van feltüntetve (fakultatív fajták) és a palánta hazai előállítású. A fajta nélküli palánta engedély nélkül is forgalomba hozható. A fűszerként, élelmezési célból forgalomba hozott gyógy- és fűszernövények nem szaporítóanyagok, ezért azokat az alábbi szabályozás nem érinti.

Tovább >