null Egyszerűsödött a cégek képviselete az EUTR rendszerben

Egyszerűsödött a cégek képviselete az EUTR rendszerben

2021. december 14, kedd

Ezentúl nem kell külön meghatalmazással rendelkezniük a cégek bejegyzett képviselőinek az EUTR rendszerben történő elektronikus ügyintézéshez, amennyiben a cég nevében kívánnak eljárni. A Nébih Ügyfélprofil Rendszerének (ÜPR) legújabb informatikai fejlesztése immár lehetővé teszi, hogy az arra jogosult személy a saját ügyfélkapuján belépve, cégképviselőként is eljárhasson.

Az új fejlesztésnek köszönhetően a cégek bejegyzett képviselői számára közvetlenül, meghatalmazás nélkül is megnyílik a teljeskörű elektronikus ügyintézés lehetősége, azaz módjukban áll regisztrálni, regisztrációt módosítani vagy törölni, szállítójegyet, műveleti lapot vagy fakészletet bejelenteni, valamint a Tűzifát Okosan felületen hirdetést elhelyezni, adminisztrálni.

A cég nevében való eljáráshoz a cégnyilvántartásba bejegyzett cégképviselő ügyfélkapujával kell a Nébih Ügyfélprofil Rendszerébe (ÜPR) a https://upr.nebih.gov.hu/login oldalon bejelentkezni. Ezt követően a megjelenő „Meghatalmazó kiválasztása” ablakban a „Cégképviselet alapján járok el” opciót kell választani.

A további teendőket taglaló, illusztrációval ellátott útmutató elérhető a Nébih honlapján:
Egyszerűsödött a cégek képviselete az EUTR rendszerben

A cégek nevében természetesen más, a cégnyilvántartásban képviseletre be nem jelentett személyek is intézhetnek ügyeket, nekik azonban változatlanul meghatalmazásra van szükségük ehhez az eljáráshoz.

A meghatalmazás elkészítéséhez az alábbi útmutató nyújt segítséget:
Felhasználói útmutató a Nébih Ügyfélprofil Rendszeréhez

A természetes személyek, egyéni vállalkozók továbbra is saját ügyfélkapujukkal tudják intézni az ügyeiket.


Friss hírek

2023. március 30, csütörtök

Oltalom alatt álló földrajzi árujelzők használatával kapcsolatos tudnivalók

A mezőgazdasági termékek és az élelmiszerek földrajzi árujelzőinek oltalmát az 510/2006/EK tanácsi rendelet valamint az PRk végrehajtására vonatkozó részletes szabályok megállapításáról szóló 1898/2006/EK bizottsági rendelet alapján lehet biztosítani az Európai Unió valamennyi tagállamában.

Tovább >

2023. március 30, csütörtök

Igazolták hazánkban a Ralstonia pseudosolanacearum növénykórokozó baktérium jelenlétét

Az Európában először 2015-ben azonosított, növényekre veszélyes kórokozó kapcsán Magyarországon jelenleg három vármegye: Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Zala érintett. A fertőzés eredetének tisztázása további vizsgálatokat igényel. A veszélyes zárlati károsító terjedése csak a növényegészségügyi intézkedések szigorú és következetes betartásával előzhető meg.

Tovább >