null Egy hét maradt „kifogni” a legjobb halas étkeket

Egy hét maradt „kifogni” a legjobb halas étkeket

2022. március 3, csütörtök

Még bő egy hétig várja az alsó- és felső tagozatos gyerekek legkedveltebb halas fogásait a „A HAL, MINT ÉTEL” elnevezésű kreatív fotópályázatán a Nébih. A játékos versennyel, amelyre kizárólag pedagógusok nevezhetik a gyerekeket, a Halak napjára, egyúttal a halfogyasztás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a hatóság.

A közelgő Halak napja alkalmából „A hal, mint étel” címmel kreatív fotópályázatot hirdetett a Nébih Állami Halőri Szolgálata. A tavalyi nagy sikert arató rajzpályázat után, idén a halfogyasztás népszerűsítése a cél. A versenyben általános iskolás diákoktól olyan fotókat várnak a hivatal szakemberei, amelyen otthon, az alkotók által (esetleg szülői segítséggel), halból készült ételek szerepelnek. A képek mellett a bírálók az étel elkészítésére, receptjére is kíváncsiak, továbbá arra a kérdésre is választ várnak, hogy miért együnk halat.

A pályaműveket két korosztálytól, alsó- és felső tagozatos diákoktól várják a Nébih halőrei, legkésőbb 2022. március 11-ig. Fontos, hogy a tanulókat kizárólag pedagógusaik nevezhetik a versenyre! A részletes pályázati kiírás és a további tudnivalók a nebihoktatas.hu honlapon, a „Kreatív Fotópályázat 2022” menüpontban olvashatók.

A fotópályázat eredményhirdetésére március 20-a, a Halak napja után kerül sor.
 


Friss hírek

2024. február 26, hétfő

Március 1-jétől változnak az afrikai sertéspestis kártalanítási tételei

2024. március 1-jétől módosulnak az afrikai sertéspestis (ASP) mentesítési tervhez kapcsolódó, állami kártalanítási tételek. A kártalanítási eljárás új díjtételei az érintett résztvevőkkel történt egyeztetés alapján születtek meg. Az új díjtételek kidolgozása során kiemelt szempont volt, hogy azok az egész ország területén segítsék elő az állománysűrűség további csökkentését, és ösztönözzék a vaddisznóhús felhasználását az ASP-től mentes területeken.

Tovább >

2024. február 21, szerda

HPAI vakcinabank a járványvédelem szolgálatában

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Ceva-Phylaxia Zrt.-vel együttműködve HPAI vakcinabankot hozott létre. A Ceva által gyártott, magas patogenitású madárinfluenza vírus elleni vakcina ideiglenes, rendkívüli körülmények esetére vonatkozó engedélyt kapott. Ezt követően megállapodás született arról, hogy a vakcinából az oltóanyagtermelő cég készletet fog fenntartani, amelyből szükség esetén oltóanyagot tud biztosítani a hatóság számára.

Tovább >