null Ebola - elegendő a megfelelő higiénia

Ebola - elegendő a megfelelő higiénia

Ebola - elegendő a megfelelő higiénia
2014. augusztus 26, kedd

Ebola

A nyugat-európai ebolajárvány felvetette a kérdést, hogy a betegség terjedhet-e az árukereskedelemmel és aggályok merültek fel az érintett területről származó élelmiszerek és állatok biztonságosságával kapcsolatban.

A WHO az aggályokra tekintettel tájékoztató üzenetet tett közzé, melyben hangsúlyozza, hogy az ebolajárvánnyal kapcsolatos tevékenysége középpontjában a vírus humán-humán terjedésének visszaszorítása áll, emellett az élelmiszer-biztonságot érintő üzeneteket is megfogalmaztak:
http://www.who.int/csr/disease/ebola/note-ebola-food-safety/en/

A WHO ezenfelül egy részletesebb összeállítást is megjelentetett az eboláról, belértve a terjedés módjait, állati eredetét és az állati eredetű élelmiszerek lehetséges problémáit:
http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs103/en/

A járvány alakulásáról, szabályozási erőfeszítésekről és vonatkozó technikai útmutatókról rendszeres hírek online:
http://www.who.int/csr/disease/ebola/en/


Friss hírek

A krizantém nem csak temetővirág
2021. október 26, kedd

A krizantém nem csak temetővirág

Európa szinte minden országában szokás, hogy Mindenszentek ünnepén és a halottak napján meglátogatjuk szeretteink sírját, mécsest gyújtunk, és pár szál virággal adózunk emléküknek. A temetőket ilyenkor a mécsesek illatával vegyülő krizantémillat lengi be. Egy 2020-ban megjelent írás szerint évente 20 millió szál krizantémot visznek ki Magyarországon a sírokra. Kedves szokás ez, és sokan vagyunk, akiknek a szívéhez nőtt ez a csodálatos virág.

Tovább >

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság
2021. október 25, hétfő

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, melyek keretében a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

Tovább >