null Befőzési praktikák az élelmiszerbiztonság szemszögéből

Befőzési praktikák az élelmiszerbiztonság szemszögéből

2012. július 26, csütörtök

A nyár egyik kedvelt időtöltésével, a biztonságos befőzéssel kapcsolatban állította össze legújabb lakossági tájékoztató anyagát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

Napjainkban újra egyre nagyobb népszerűségnek örvend a házi tartósítás, ugyanakkor a befőzéshez szükséges hajdani tudás és tapasztalat, amellyel hosszan eltartható, egészséges, biztonságos házi ételkonzerveket készítettek, már nem mindenütt van meg. Ha hibázunk, a drága alapanyag, a befektetett munka kárbavész, az eltett termék megromlik, megpenészedik, akár meg is betegedhetünk tőle. A NÉBIH legújabb tájékoztató kiadványában az élelmiszerbiztonság szemszögéből közelíti meg a befőzés témakörét.

Fontos tudnivalók a biztonságos befőzéshez
 


Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatóság


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >