null 93 tonna terméket foglalt le a NÉBIH Törökbálinton

93 tonna terméket foglalt le a NÉBIH Törökbálinton

2013. április 16, kedd

Törökbálinton egy ipari parkban csapott le a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) akciócsoportja. A helyszínen egy Romániába indítandó kamiont állítottak meg az ellenőrök, melyben 18 tonna felengedett, eredetileg fagyasztott sertésbelsőség (máj, tüdő) volt. A teherjárművet feltartóztatták és az árut lefoglalták. Az akció során összesen 93 tonna terméket vettek hatósági zár alá a KÜI ellenőrei, amelyből 25- 30 tonna lejárt minőség megőrzési idejű volt.

A hűtőraktárak átvizsgálása során kiderült, hogy az áramot a bérbeadó már napokkal ezelőtt kikapcsolta. Mivel az előírt mínusz 18 fokot nem tudták biztosítani, ezért az összes áru felengedett, s így tárolták őket a raktárakban. A bérlő a szabálytalan tárolás ellenére megkísérelte a termékeket értékesíteni, a hatóság felé pedig nem jelezte az esetet.

A termékek között nagy mennyiségben volt csirkeláb – 30 raklap –, sertés termékek, fagyasztott készételek, például panírozott ételek, torták, készítmények.

A termékeket a NÉBIH KÜI azonnali megsemmisítésre utalta. A 93 tonnányi árut az ATEV Zrt. több napon keresztül szállította el.

Az ellenőrzésről és az elszállításról fotók, valamint videofelvételek - a NÉBIH forrásként történő megjelölése mellett - szabadon felhasználhatók.


Kiemelt Ügyek Igazgatósága

 

Letölthető anyagok

Képek

Videó

 


Friss hírek

2024. április 4, csütörtök

Önellenőrzési rendelet - útmutató

Az élelmiszer-vállalkozások által működtetendő önellenőrzési rendszerre vonatkozó követelményekről szóló 28/2017. (V. 30.) FM rendelet (a továbbiakban: rendelet) 2023 novemberi módosítása komoly változást jelent a közép- és nagyvállalkozások önellenőrzési tevékenységében.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >