null 2016. február 1-jétől nem érvényes a 2015. évi állami horgászjegy

2016. február 1-jétől nem érvényes a 2015. évi állami horgászjegy

2016. február 2, kedd

A halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény 37. § (1) bekezdésének c) pontja alapján a halgazdálkodási vízterületeken a hal fogása és a halfogásra irányuló tevékenység, horgászat esetén állami horgászjeggyel vagy turista állami horgászjeggyel, a 45. § (1) bekezdés b) pontja szerint a nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen az állami horgászjegy és fogási napló birtokában folytatható.

A halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 33/2013. (XII. 29.) VM rendelet 19. § (3) bekezdése kimondja, hogy az állami horgászjegy kiadásának napjától kezdve a következő év január 31. napjáig érvényes.

 

Tisztelt Horgászok!
Felhívjuk figyelmüket, hogy a 2015. évben váltott vagy érvényesített állami horgászjegyek érvényességi ideje 2016. január 31-én lejárt!


Továbbá, tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2016. január elsejétől egységes állami horgászati okmány került bevezetésre, amely magába foglalja az állami horgászjegyet és fogási naplót.   


Nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen jogszerű halfogási tevékenység végzéséhez adott évre érvényes állami horgászjegy vagy érvényes állami turista horgászjegy fogási naplóval, valamint a halgazdálkodásra jogosult területi jegye is szükséges. Ezen okmányok mellett a horgásznak a helyszínen fényképes személyazonosságot igazoló okmánnyal is rendelkeznie kell.

 

Jogosulatlan halászattal, horgászattal, továbbá az állami halőri szolgálat feladatvégzését érintő bejelentését az alábbi e-mail címen teheti meg: allamihalor@nebih.gov.hu

A bejelentéshez az alábbi adatok megadását kérjük:
Megye, település, vízterület (lehetőség szerint pontos, víztérkód) megnevezése
Bejelentő neve (nem kötelező)
Címe (nem kötelező)
Elérhetősége (telefon, e-mail cím) (nem kötelező)
Bejelentett adatok megadása (ki, hol, mikor, mit?)

 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >