null Újra „Parlagfű kisokos” az iskolákban!

Újra „Parlagfű kisokos” az iskolákban!

Újra „Parlagfű kisokos” az iskolákban!
2016. április 13, szerda

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal újabb 1500 általános iskolába juttatja el „Parlagfű kisokos” című ingyenes kiadványát.

2013-ban Hivatalunk foglalkoztató füzetet készített 8-10 éves általános iskolai tanulók számára, országunk egyik legelterjedtebb és legfőbb allergén gyomnövényéről, a parlagfűről, és az ellene való védekezésről. Az ingyenes kiadvány rövid történet keretében bemutatja a növény fejlődését, elterjedését, az általa okozott pollenallergia tüneteit, valamint arra is rámutat, ki, mit tehet a gyom további szaporodásának és virágzásának megakadályozása érdekében. Mindezt játékosan, a célközönség, vagyis a gyerekek által kedvelt feladattípusokkal szép, színes formában.

A NÉBIH folyamatosan dolgozik a parlagfűvel kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körű terjesztésében. Fontos, hogy a felnövő generáció is megismerje hazánk legelterjedtebb gyomnövényét, így Hivatalunk nagy hangsúlyt fektet a gyermekek ismereteinek bővítésére is. A kiadvány korábbi években mutatott nagy sikerére való tekintettel idén további 1500 általános iskola 2-3. osztályos tanulója ismerheti meg a szórakoztató foglalkoztató füzetet. A kiadványok kiszállítása április második felében és májusban történik az Országos Polgárőr Szövetség közreműködésével.

A környezettudatosságra való nevelést az iskolák több tantárgy keretében is érintik, ehhez szeretne ez az újabb 99 ezer példányban kiosztott kiadvány is segítséget nyújtani, szolgálván egyúttal azt az országos kiemelt feladatot is, amely a parlagfű elleni összefogást, és a minél eredményesebb védekezést jelenti.

A kiadvány megtekinthető a képre kattintva.

A kiadványban szereplő rajzok és illusztrációk szerzői jogvédelem alatt állnak!


Friss hírek

A krizantém nem csak temetővirág
2021. október 26, kedd

A krizantém nem csak temetővirág

Európa szinte minden országában szokás, hogy Mindenszentek ünnepén és a halottak napján meglátogatjuk szeretteink sírját, mécsest gyújtunk, és pár szál virággal adózunk emléküknek. A temetőket ilyenkor a mécsesek illatával vegyülő krizantémillat lengi be. Egy 2020-ban megjelent írás szerint évente 20 millió szál krizantémot visznek ki Magyarországon a sírokra. Kedves szokás ez, és sokan vagyunk, akiknek a szívéhez nőtt ez a csodálatos virág.

Tovább >

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság
2021. október 25, hétfő

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, melyek keretében a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

Tovább >