null Újabb orvhalászokat fogott az Állami Halőri Szolgálat

Újabb orvhalászokat fogott az Állami Halőri Szolgálat

Újabb orvhalászokat fogott az Állami Halőri Szolgálat
2016. július 15., péntek

Ismét sikeres akciót zárt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálata (NÉBIH ÁHSZ), akik Tiszadobon vizsgálódtak a napokban. A halőrök két orvhalászt fogtak el.

Pár napja fülest kapott az ÁHSZ, hogy a tiszadobi pontonhíd környékén orvhalászok tevékenykednek. Az elfogásukra indított akció csütörtök hajnalban kezdődött: az ÁHSZ járőrei a helyi halőrökkel együtt először megfigyelték a területet.

Az ellenőrzést végző halászati őrök ma hajnalban ismét visszatértek a pontonhídhoz, ahol fél hat körül mozgást láttak, és észlelték, hogy a két halász két halászeszköz tartalmát vizsgálja, majd abból halakat tesznek a csónakba.

Az ÁHSZ a dobi oldalon várta a tilosban halászókat, akiket eközben folyamatosan figyeltek a helyi halőrök. Az elkövetők autóját ellenőrizték az ÁHSZ ellenőrei és több halat is találtak a gépjárműben. Az orvhalászok elismerték, hogy ők fogták a halakat, és, hogy azokat egyikük sem rögzítette a fogási naplóban. Összesen három harcsát, egy süllőt, és három keszeget foglaltak le az ÁHSZ emberei. A harcsák életben voltak még az intézkedéskor, így azokat az ÁHSZ visszaengedte a folyóba. A halászokkal szemben a NÉBIH közigazgatási hatósági eljárást indít.Friss hírek

Esedékes az élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletének befizetése
2021. július 28., szerda

Esedékes az élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletének befizetése

Július 31-e az élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletének befizetési határideje. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintettek figyelmét, hogy az összeget a hivatal elkülönített fizetési számlájára kell utalni.

Tovább >

Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer
2021. július 26., hétfő

Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer

A pályázható termékkörök számának dinamikus emelkedése mellett elektronikus pályázati rendszerrel, weboldalfejlesztéssel és új kommunikációs csatornákkal is erősít a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer. A KMÉ védjegyek folyamatosan az arra érdemes termékek kiválóságát tanúsítják, és a Nébih szakmai támogatásával létrehozott elektronikus rendszernek köszönhetően már a védjegyre való pályázás is lényegesen egyszerűbb. A KMÉ szakmacsoportja a meglévő platformok fejlesztése mellett további új csatornákat alakított ki, többek között a védjegyes termékek hatékony bemutatása érdekében.

Tovább >