null Tájékoztató C.A.C szaporítóanyag címkék előállításáról

Tájékoztató C.A.C szaporítóanyag címkék előállításáról

Tájékoztató C.A.C szaporítóanyag címkék előállításáról
2016. július 15, péntek

Tájékoztatjuk Önöket,  hogy az idei évben a NÉBIH a C.A.C szaporítóanyagokra kerülő címkék előállítását – mint a számára jogszabályban nem előírt szolgáltatást – nem tudja biztosítani.

A C.A.C szaporítóanyagokra kerülő címkéket a faiskoláknak piaci forrásból kell beszerezniük. További információt itt olvashat!

A faiskolás NÉBIH-felé történő leltárjelentési kötelezettségét ez a változás nem érinti! Az oltványokra és gyökérnemes ültetési anyagokra vonatkozó jelentés beküldési határideje július 20-a.


Friss hírek

Negyedével csökkent az élelmiszerpazarlásunk
2022. szeptember 29, csütörtök

Negyedével csökkent az élelmiszerpazarlásunk

2016 és 2021 között 24%-kal csökkent az élelmiszerpazarlás a háztartásokban – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) harmadik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése során. A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

Tovább >

Veszett rókát találtak Magyarország ukrán határ menti területén
2022. szeptember 28, szerda

Veszett rókát találtak Magyarország ukrán határ menti területén

Veszettséget igazolt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy, a betegség gyanúja miatt kilőtt rókánál. Az idegrendszeri tüneteket is mutató állatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Botpalád község területén ejtették el múlt héten. A járványügyi nyomozás folyamatban van, a betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be. A hatóság az érintett területen gócvakcinázással egészíti ki a 2022. október 1-8. között zajló őszi vakcinázási kampányt.

Tovább >