null Szarvasmarha embrióátültető tanfolyam

Szarvasmarha embrióátültető tanfolyam

Szarvasmarha embrióátültető tanfolyam
2017. március 16., csütörtök

A Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kara és a NÉBIH közötti oktatási együttműködés keretében első alkalommal 2017. február 20-án indult el Szarvasmarha embrióátültető 100 órás képzés.

A tanfolyam célja olyan gyakorlati szakemberek képzése, akik az elméleti és a speciális gyakorlati ismeretek elsajátítását követően képesek az embrió-átültetésre és a hozzá kapcsolódó adminisztrációs feladatok elvégzésére. A sikeres vizsgát követően a résztvevők számára lehetőség nyílik, hogy a továbbiakban a NÉBIH regisztrációs engedélyével "Szarvasmarha embrióátültetőként" dolgozzanak. A három modulból álló oktatási programban Zubor Tibor igazgató irányításával a KE-AKK Élettani és Állathigiénia Tanszék és a NÉBIH munkatársai vesznek részt.

 

Érdeklődés és jelentkezés:

KE AKK Dékáni Hivatal

Novák Balázs, kari titkár

82/505-880

E-mail: novak.balazs@ke.hu

 

A Kaposvári Egyetem honlapja


Friss hírek

Házisertés-állományban is megjelent az ASP Németországban
2021. július 19., hétfő

Házisertés-állományban is megjelent az ASP Németországban

Házisertés-állományban is megerősítették 2021. július 15-én az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét a németországi Brandenburg tartományban két sertéstartó gazdaságban, majd ezen eseteket július 17-én egy újabb is követte. A kitöréseket a korábban vaddisznókban megállapított ASP esetek miatti korlátozás alatt álló területeken észlelték. A 2020 szeptemberi első vaddisznó eset óta mostanáig nem volt jelen az ASP a házisertés-állományban Németországban.

Tovább >

A fővárosban és az ország 10 megyéjében megszűnik a tűzgyújtási tilalom
2021. július 19., hétfő

A fővárosban és az ország 10 megyéjében megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt hét csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén, ezért 2021. július 20-tól (kedd) Budapesten és Magyarország 10 megyéjében visszavonja a hatóság a tűzgyújtási tilalmat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy 9 megyében változatlanul érvényben marad a korlátozás, különösen ezeken a területeken fontos az elővigyázatosság!

Tovább >