null Szalmonella a salátaszószban

Szalmonella a salátaszószban

Szalmonella a salátaszószban
2016. szeptember 22., csütörtök

Egymillió képzeletbeli halottja volt annak a fiktív amerikai hadgyakorlatnak, amely egy esetleges, himlővel elkövetett terrortámadást szimulált 2001-ben. A hazai és nemzetközi élelmiszerbiztonsági és rendvédelmi szervek egyre jobban készülnek a XX. század atombomba melletti legpusztítóbb találmányának elhárítására, a biológiai fegyverre.

A Szent István Egyetem Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszéke nemrégiben elsősorban az állatorvosok szerepére fókuszáló bioterrorizmus-tanulmánnyal jelentkezett. A Dr. Lakner Zoltán által vezetett kutatásban a NÉBIH-től Dr. Kasza Gyula vett részt.

A teljes cikk elérhető itt.


Friss hírek

Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer
2021. július 26., hétfő

Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer

A pályázható termékkörök számának dinamikus emelkedése mellett elektronikus pályázati rendszerrel, weboldalfejlesztéssel és új kommunikációs csatornákkal is erősít a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer. A KMÉ védjegyek folyamatosan az arra érdemes termékek kiválóságát tanúsítják, és a Nébih szakmai támogatásával létrehozott elektronikus rendszernek köszönhetően már a védjegyre való pályázás is lényegesen egyszerűbb. A KMÉ szakmacsoportja a meglévő platformok fejlesztése mellett további új csatornákat alakított ki, többek között a védjegyes termékek hatékony bemutatása érdekében.

Tovább >

Az idei évtől már a torma felvásárlására irányuló szerződéseket is kötelező írásba foglalni
2021. július 23., péntek

Az idei évtől már a torma felvásárlására irányuló szerződéseket is kötelező írásba foglalni

A meggy és az alma mellett idén már a torma felvásárlására is kötelező szerződést kötni. A Magyarországon megtermelt torma felvásárlásához szükséges szerződéseket 2021. augusztus 1-jéig írásba kell foglalni, melynek a felvásárolni kívánt torma teljes mennyiségét le kell fednie. A szerződéskötési kötelezettség betartását a hatóság ellenőrzi. Ez alól akkor van kivétel, ha a tormát közvetlenül a fogyasztónak vagy a nagybani piacon értékesítik.

Tovább >