null Országjáró előadássorozatban vett részt a NÉBIH

Országjáró előadássorozatban vett részt a NÉBIH

2015. január 14, szerda

Nagy sikerrel zárult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatóság által szervezett, a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság közös együttműködésével megtartott országos előadássorozata.

A NAK az elért eredményekről és a Kamara jövőbeni terveiről, az FM és a NÉBIH az új Európai Uniós élelmiszerjelölési rendeletről (1169/2011/EU rendelet), míg az FM az élelmiszer-stratégiáról és a NAK-kal együtt az élelmiszeripari támogatásokról adott bővebb információt a tagoknak. Az előadásokon biztosítva volt annak a lehetősége, hogy a résztvevők az előadóknak további kérdéseket is feltegyenek. A 19 megyében megszervezett, a NAK tagoknak díjmentes 20 előadáson kb. 1500-an vettek részt. A nagyszámú részvétel miatt a jövőben is hasonló rendezvényeket fog tartani a Kamara az FM és a NÉBIH együttműködésével. 

Az előadások anyaga a következő linken tekinthető meg:

http://www.nak.hu/hu/elelmiszeripar/2445-eloadassorozat-az-elelmiszerjelolesi-rendeletrol-es-az-elelmiszeripari-tamogatasokrol

Friss hírek

2025. december 4, csütörtök

Év végén rövid leállás várható a Nébih szakrendszereiben

A Nébih ezúton értesíti az ügyfeleit, hogy 2025. december 31. 20:00 és 2026. január 01. 14:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. A karbantartás miatt szükséges szüneteltetés ideje alatt a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Tovább >

2025. december 3, szerda

Calicivírus-járvány okozta a budapesti XIII. kerületi tömeges megbetegedést

Lezárult a november 6-án a budapesti XIII. kerületben kialakult, közel 594 embert érintő enterális megbetegedéssorozat hatósági vizsgálata. A hatósági, laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági vizsgálatok kimutatták, hogy a járványt Norovírus, a calicivírusok családjába tartozó kórokozó okozta. A vírus feltételezhetően nyers élelmiszer útján került a közétkeztetésbe, a fertőzés terjedése tipikus közösségi mintázatot mutatott.

Tovább >