null Kedvezően zárult a cserepes szegfűk GMO-vizsgálata

Kedvezően zárult a cserepes szegfűk GMO-vizsgálata

Kedvezően zárult a cserepes szegfűk GMO-vizsgálata
2020. augusztus 13, csütörtök

Elérhetőek a Nébih idei cserepes szegfű GMO-vizsgálatának eredményei.

2018 óta a dísznövény szaporítóanyagok GMO-vizsgálata is része a Nébih országos mintavételi tervének. Az idei év vizsgálatainak „célkeresztjébe” a cserepes szegfű (fajtól függetlenül) került. 
Az ellenőrzéssorozatban a megyei kormányhivatalok munkatársai is részt vettek. A Nébih laboratóriumi szakemberei 81 fajtát vizsgáltak, melyek mindegyike negatív eredménnyel zárult, azaz a szegfűk között egyetlen genetikai eljárással módosított növényt sem találtak.
A részletes vizsgálati eredményeket itt olvashatják: https://portal.nebih.gov.hu/-/kedvezoen-zarult-a-nebih-ez-evi-disznoveny-gmo-vizsgalata


Friss hírek

Újabb „horror” vágóhidat záratott be a Nébih és a KH
2021. szeptember 23, csütörtök

Újabb „horror” vágóhidat záratott be a Nébih és a KH

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei 2021 szeptemberében a Közbeszerzési Hatóság (KH) munkatársaival együttműködve végeztek ellenőrzést egy Hajdú-Bihar megyei sertésvágóhídon. A Nébih szakemberei az egységben tapasztalt gyomorforgató körülmények miatt azonnali hatállyal felfüggesztették annak működését, egyúttal 15 tonna élelmiszer forgalmi korlátozását rendelték el. Az eljárás és a bírság kiszabása folyamatban van.

Tovább >

Kiemelt figyelem irányul a bodzafelvásárlók és -feldolgozók működésére
2021. szeptember 16, csütörtök

Kiemelt figyelem irányul a bodzafelvásárlók és -feldolgozók működésére

Az elmúlt hetekben kiemelt célellenőrzést végzett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányság Keceli Rendőrőrse a Kecel térségében tevékenykedő bodzafelvásárlók és -feldolgozók telephelyein. A helyszíni ellenőrzések során mindenekelőtt a működéshez, valamint a termékek nyomonkövetéséhez szükséges dokumentációt vizsgálták a szakemberek. A tapasztalatok alapján a Nébih a kötelező jogszabályi előírások – így különösen az alábbiak – szigorú betartására hívja fel az érintettek figyelmét.

Tovább >