null Kanadai eredetű étrendkiegészítőt vontak ki a forgalomból

Kanadai eredetű étrendkiegészítőt vontak ki a forgalomból

Kanadai eredetű étrendkiegészítőt vontak ki a forgalomból
2016. október 18., kedd

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) értesült arról, hogy a Fitfoods Port Coquitlam előállító termékét nem engedélyezett összetevő hordenin és fenetilamin származék miatt vonták ki a forgalomból az Európai Unió több tagállamában.

A Mutant Stimutant márkajelzéssel ellátott étrendkiegészítőt zsírégetést serkentő élelmiszerként/készítményként értékesítik a hagyományos kereskedelemi egységek mellett, az online felületeken, webáruházakban is.

 

A termék pontos adatai:

Terméknév: Mutant Stimutant

Minőségmegőrzési idő: 31/08/2017

Kiszerelés: 90 db kapszula/doboz

 

A központi idegrendszerre ható gyógyszerek szedése mellett a fenti anyagok fogyasztása különösen veszélyes lehet, mivel egymás hatását felerősítve súlyos mellékhatásokat (szédülést, szívritmuszavart, fejfájást, hányingert, alvászavarokat, szorongást) okozhatnak.

A NÉBIH felhívja a vásárlók figyelmét, hogy aki rendelkezik a termékből az ne fogyasszon belőle, illetve hagyjon fel a fogyasztásával a nem engedélyezett összetevők az emberi szervezetre gyakorolt bizonytalan élettani hatását követő tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében.

 

Az online értékesítésről bővebben az alábbi linken olvashat:
Mire figyeljünk, ha internetről rendelünk élelmiszert?


Friss hírek

Az idei évtől már a torma felvásárlására irányuló szerződéseket is kötelező írásba foglalni
2021. július 23., péntek

Az idei évtől már a torma felvásárlására irányuló szerződéseket is kötelező írásba foglalni

A meggy és az alma mellett idén már a torma felvásárlására is kötelező szerződést kötni. A Magyarországon megtermelt torma felvásárlásához szükséges szerződéseket 2021. augusztus 1-jéig írásba kell foglalni, melynek a felvásárolni kívánt torma teljes mennyiségét le kell fednie. A szerződéskötési kötelezettség betartását a hatóság ellenőrzi. Ez alól akkor van kivétel, ha a tormát közvetlenül a fogyasztónak vagy a nagybani piacon értékesítik.

Tovább >

Afrikai sertéspestis kampány: még több országban hívja fel a figyelmet az EFSA
2021. július 22., csütörtök

Afrikai sertéspestis kampány: még több országban hívja fel a figyelmet az EFSA

Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság, European Food Safety Authority) további kilenc országra, köztük Magyarországra is kiterjeszti az afrikai sertéspestis (ASP, African Swine Fever) Európai terjedésének megállítása érdekében indított kampányát.

Tovább >