null Javuló eredmények a Budapesti Nagybani Piacon

Javuló eredmények a Budapesti Nagybani Piacon

2014. november 27, csütörtök

Összehangolt ellenőrzést tartott az elmúlt héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága és Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatósága a fővárosi nagybani zöldség-és gyümölcs piacon. A NÉBIH szakemberei által vizsgált árusoknál elsősorban a nyomonkövethetőséggel és a jelölési szabályok betartásával volt probléma.

A hajnali razzián a NÉBIH mintegy 3 tonna ismeretlen eredetű, jelöletlen terméket foglalt le és semmisíttetett meg.

A termékek között legnagyobb mennyiségben ipari kivit (2,1 tonna) koboztak el az ellenőrök, mivel ezek eredete nem volt tisztázható. A szakemberei lefoglaltak továbbá jelölés nélküli karfiolt és uborkát, valamint 2,5 mázsa szaloncukrot is.

Az ellenőrzés pozitív tapasztalata, hogy több árus, akikkel szemben korábban el kellett járnia a hatóságnak, a mostani ellenőrzésen már teljes mértékben a jogszabályoknak megfelelően kezelte áruját.

Az ellenőrzés során készült videó megtekinthető az alábbi helyen

 

Kiemelt Ügyek Igazgatósága
és
Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság


Friss hírek

2025. december 4, csütörtök

Év végén rövid leállás várható a Nébih szakrendszereiben

A Nébih ezúton értesíti az ügyfeleit, hogy 2025. december 31. 20:00 és 2026. január 01. 14:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. A karbantartás miatt szükséges szüneteltetés ideje alatt a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Tovább >

2025. december 3, szerda

Calicivírus-járvány okozta a budapesti XIII. kerületi tömeges megbetegedést

Lezárult a november 6-án a budapesti XIII. kerületben kialakult, közel 594 embert érintő enterális megbetegedéssorozat hatósági vizsgálata. A hatósági, laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági vizsgálatok kimutatták, hogy a járványt Norovírus, a calicivírusok családjába tartozó kórokozó okozta. A vírus feltételezhetően nyers élelmiszer útján került a közétkeztetésbe, a fertőzés terjedése tipikus közösségi mintázatot mutatott.

Tovább >