null Január 31-ig lehet jelentkezni a 2020 szeptemberében induló EU-FORA programra

Január 31-ig lehet jelentkezni a 2020 szeptemberében induló EU-FORA programra

2020. január 9, csütörtök

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) ismét meghirdette az EU-FORA programot (European Food Risk Assessment Fellowship Programme), amelyre 2020. január 31-ig lehet jelentkezni.

A program lehetőséget nyújt a karrierjük elején és közepén járó kutatók számára, hogy valamelyik nagy, európai kockázatértékelési intézményben szerezzenek tapasztalatot az élelmiszerbiztonsági kockázatértékelés területén.

A programban részt vevő ösztöndíjasok egy 12 hónapos periódus idejére kapcsolódnak be egy másik európai ország élelmiszerbiztonsági kockázatértékelő intézményének munkájába. Az EU-FORA pályázatra a molekuláris biológia, biológia, mikrobiológia, állatorvostudomány / orvostudomány, mezőgazdasági tudományok, biokémia, kémia, környezeti tudományok, az élelmiszertechnológia és a toxikológia területén dolgozó szakemberek adhatják be jelentkezésüket.

A programról további információ az alábbi linken keresztül érhető el: http://www.efsa.europa.eu/en/engage/fellowship

Az ösztöndíjra jelentkezni a következő linken keresztül lehet január 31-ig: https://careers.efsa.europa.eu/jobs/efsa-european-food-risk-assessment-fellowship-programme-2020-196


Friss hírek

2025. december 4, csütörtök

Év végén rövid leállás várható a Nébih szakrendszereiben

A Nébih ezúton értesíti az ügyfeleit, hogy 2025. december 31. 20:00 és 2026. január 01. 14:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. A karbantartás miatt szükséges szüneteltetés ideje alatt a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Tovább >

2025. december 3, szerda

Calicivírus-járvány okozta a budapesti XIII. kerületi tömeges megbetegedést

Lezárult a november 6-án a budapesti XIII. kerületben kialakult, közel 594 embert érintő enterális megbetegedéssorozat hatósági vizsgálata. A hatósági, laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági vizsgálatok kimutatták, hogy a járványt Norovírus, a calicivírusok családjába tartozó kórokozó okozta. A vírus feltételezhetően nyers élelmiszer útján került a közétkeztetésbe, a fertőzés terjedése tipikus közösségi mintázatot mutatott.

Tovább >