null Ismét lehet jelentkezni iskolakerti talajvizsgálatra

Ismét lehet jelentkezni iskolakerti talajvizsgálatra

Ismét lehet jelentkezni iskolakerti talajvizsgálatra
2016. október 7., péntek

A márciusi siker után ismét iskolakerti talajvizsgálatot hirdetett az Iskolakertekért Alapítvány és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A kezdeményezés célja, hogy az iskolákban megfelelő és biztonságos talajon tanulhassák meg a gyerekek a növénytermesztés alapjait. A programra október 22-ig várják a jelentkezéseket a szervezők.

Megnyugtató eredményt hozott az idén februárban és márciusban tartott első iskolakerti talajvizsgálat program: mind a nyolc – környezeti kockázatoknak fokozottabban kitett – budapesti és egy jászberényi iskolakert talajából vett átlagminta megfelelt a biztonságos termesztés követelményeinek.

Az Iskolakertekért Alapítvány és a NÉBIH együttműködésében most ismét jelentkezhetnek az Iskolakert-hálózat tagjai, hogy bevizsgáltassák iskolakertjeik talajának minőségét. A vizsgálatok célja, hogy kiderüljön, növénytermesztéshez a városi iskolakertek termőföldje megfelelő minőségű és biztonságos-e. Ennek érdekében a NÉBIH szakemberei mérni fogják többek között a talajok nehézfém tartalmát, tápanyag-ellátottságát és mésztartalmát is.

 

Jelentkezési határidő: 2016. október 22.

További információ és a nevezési lap elérhető az Iskolakertekért Alapítvány honlapján.

 

Kapcsolódó anyag:
Iskolakertek talaját vizsgálta a NÉBIH


Friss hírek

Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer
2021. július 26., hétfő

Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer

A pályázható termékkörök számának dinamikus emelkedése mellett elektronikus pályázati rendszerrel, weboldalfejlesztéssel és új kommunikációs csatornákkal is erősít a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer. A KMÉ védjegyek folyamatosan az arra érdemes termékek kiválóságát tanúsítják, és a Nébih szakmai támogatásával létrehozott elektronikus rendszernek köszönhetően már a védjegyre való pályázás is lényegesen egyszerűbb. A KMÉ szakmacsoportja a meglévő platformok fejlesztése mellett további új csatornákat alakított ki, többek között a védjegyes termékek hatékony bemutatása érdekében.

Tovább >

Az idei évtől már a torma felvásárlására irányuló szerződéseket is kötelező írásba foglalni
2021. július 23., péntek

Az idei évtől már a torma felvásárlására irányuló szerződéseket is kötelező írásba foglalni

A meggy és az alma mellett idén már a torma felvásárlására is kötelező szerződést kötni. A Magyarországon megtermelt torma felvásárlásához szükséges szerződéseket 2021. augusztus 1-jéig írásba kell foglalni, melynek a felvásárolni kívánt torma teljes mennyiségét le kell fednie. A szerződéskötési kötelezettség betartását a hatóság ellenőrzi. Ez alól akkor van kivétel, ha a tormát közvetlenül a fogyasztónak vagy a nagybani piacon értékesítik.

Tovább >