null Ingyenes erdőkár képes útmutató a jogosult erdészeti szakszemélyzet számára

Ingyenes erdőkár képes útmutató a jogosult erdészeti szakszemélyzet számára

Ingyenes erdőkár képes útmutató a jogosult erdészeti szakszemélyzet számára
2013. augusztus 1, csütörtök

A NÉBIH Erdészeti Igazgatósága felhívja a jogosult erdészeti szakszemélyzet figyelmét, hogy az ERTI és NÉBIH közös gondozásában megjelent az „Erdőkárok" című képes útmutató, mely az Országos Erdőkár Nyilvántartási Rendszer (OENyR) útmutatóját, valamint számos erdei károsító leírását és képes ismertetőjét tartalmazza.

A kiadvány ingyenesen elérhető mindazon jogosult erdészeti szakszemély részére, aki  a 2012. vagy a 2013. évben legalább egy alkalommal erdővédelmi kárbejelentőt küldött az OENyR-be.

A kiadvány a fent meghatározott JESz-ek részére két módon kerül átadásra.

   1. Az MFB-hez tartozó 22 db erdőgazdasági zrt. központjába a NÉBIH Erdészeti Igazgatósága juttatja el a kiadványt. Az erdészetek innen közvetlenül vehetik azokat át.

   2. Egyéb esetben a JESz annál a megyei kormányhivatalnál tudja átvenni az ingyenes kiadványt, ahol a JESz nyilvántartásba vétele történt, ideértve azon JESz–t is, aki ugyan valamelyik erdőgazdasági zrt-nél dolgozik, de regisztrációjakor működési területeként nem azt adta meg.

A kiadvány kiosztása augusztus második felében kezdődik.

NÉBIH Erdészeti Igazgatóság


Friss hírek

A krizantém nem csak temetővirág
2021. október 26, kedd

A krizantém nem csak temetővirág

Európa szinte minden országában szokás, hogy Mindenszentek ünnepén és a halottak napján meglátogatjuk szeretteink sírját, mécsest gyújtunk, és pár szál virággal adózunk emléküknek. A temetőket ilyenkor a mécsesek illatával vegyülő krizantémillat lengi be. Egy 2020-ban megjelent írás szerint évente 20 millió szál krizantémot visznek ki Magyarországon a sírokra. Kedves szokás ez, és sokan vagyunk, akiknek a szívéhez nőtt ez a csodálatos virág.

Tovább >

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság
2021. október 25, hétfő

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, melyek keretében a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

Tovább >