null Győri győzelemmel zárult a Közétkeztetési Szakácsverseny első elődöntője

Győri győzelemmel zárult a Közétkeztetési Szakácsverseny első elődöntője

Győri győzelemmel zárult a Közétkeztetési Szakácsverseny első elődöntője
2017. július 10., hétfő

5 nyugat-magyarországi csapat részvételével eredményesen lezajlott június 24-én Sárváron a 2017-2018. évi Közétkeztetési Szakácsverseny első elődöntője. A régiós megmérettetést az Eurest Győr csapat színeiben versenyző Balázs Attila és Szabó Béla nyerte 51 ponttal.

5 csapat mérte össze tudását a 2017-2018. évi Közétkeztetési Szakácsverseny első elődöntőjén Sárváron, amelynek a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Tinódi Sebestyén Gimnáziuma és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskolája adott otthont. A nyugat-magyarországi régió párbaján, igen szoros küzdelmet követően, mindössze egyetlen ponttal kerekedett felül az Eurest Győr csapat színeiben versenyező Balázs Attila és Szabó Béla.

Valamennyi teamnek 3 óra állt rendelkezésére a három fogásból álló menüsor elkészítésére. Az ételek előkészítése során háromfős konyhai zsűri pontozta a csapatok munkáját élelmiszerbiztonsági és higiénés szempontból. Ezt követően a kész ételsort öttagú szakavatott kóstoló bizottság értékelte. A pontozásnál négy szempont játszott fontos szerepet, így a szakszerű elkészítés, a tálalás és felszolgálás, az ételek íze és harmóniája. A versenyzők végső pontszáma a zsűritagok pontszámait átlagolva, majd összesítve alakult ki.

A szabályzat értelmében minden csapat versenyben maradt az országos döntőbe jutásért, mivel valamennyien  továbbviszika selejtezőben és az elődöntőben elért pontszámaikat.

Az elődöntők ősszel folytatódnak, szeptember 16-án Pécs és Békéscsaba, 30-án Miskolc, október 7-én és 8-án Budapest fogadja a Közétkeztetési Szakácsverseny résztvevőit. A hat régiós megmérettetés után, a második budapesti elődöntő végén derül ki, hogy melyik az a 12 csapat, amelyik 2018 februárjában megmutathatja tehetségét a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének helyszínén.

 

A sárvári elődöntőn résztvevő csapatok:

  • Gagarin Team (Keszthely) – Posta Izabella és Sóstai József
  • Napraforgó (Szombathely) – Magyar Zsoltné és Puhr Károlyné
  • Pápoci Konyhások (Pápoc) – Rácz Klaudia és Nagyné Bak Annamária
  • Eurest Győr csapat (Győr) – Balázs Attila és Szabó Béla
  • Konyhabrigantik (Keszthely) – Sztaracsek József  Zsolt és Csirke Zsuzsanna


Konyhai zsűri tagjai:

  • Kovács Lívia – NÉBIH
  • Némedi József – NMGSZ
  • Tóth Dávid – NÉBIH


Kóstoló zsűri:

  • Rózsás Anikó, a KÖZSZÖV elnöke,
  • Sztana Ferenc, 2016-os szakácsverseny győztes csapatának tagja
  • Kupi Attila, 2016-os szakácsverseny győztes csapatának tagja
  • Hartmann Gabriella, a Magyar Dietetikusok Társaságának képviselője
  • Nagy Krisztián, minőségbiztosítási auditor, NÉBIH

 

Letölthető anyag:
A képek letölthető formában



Friss hírek

Az idei évtől már a torma felvásárlására irányuló szerződéseket is kötelező írásba foglalni
2021. július 23., péntek

Az idei évtől már a torma felvásárlására irányuló szerződéseket is kötelező írásba foglalni

A meggy és az alma mellett idén már a torma felvásárlására is kötelező szerződést kötni. A Magyarországon megtermelt torma felvásárlásához szükséges szerződéseket 2021. augusztus 1-jéig írásba kell foglalni, melynek a felvásárolni kívánt torma teljes mennyiségét le kell fednie. A szerződéskötési kötelezettség betartását a hatóság ellenőrzi. Ez alól akkor van kivétel, ha a tormát közvetlenül a fogyasztónak vagy a nagybani piacon értékesítik.

Tovább >

Afrikai sertéspestis kampány: még több országban hívja fel a figyelmet az EFSA
2021. július 22., csütörtök

Afrikai sertéspestis kampány: még több országban hívja fel a figyelmet az EFSA

Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság, European Food Safety Authority) további kilenc országra, köztük Magyarországra is kiterjeszti az afrikai sertéspestis (ASP, African Swine Fever) Európai terjedésének megállítása érdekében indított kampányát.

Tovább >