null Folytatódik a héten megkezdett kiemelt tej és tejtermék ellenőrzés

Folytatódik a héten megkezdett kiemelt tej és tejtermék ellenőrzés

Folytatódik a héten megkezdett kiemelt tej és tejtermék ellenőrzés
2016. április 10, vasárnap

Jelenleg is folynak a NÉBIH tejpiaci vizsgálatai, azonban néhány eredményről már beszámolhatunk. Egy cégnél 13 raklap tartós tejet zároltak az ellenőrök a nyomonkövetés hiánya miatt. A kiemelt ellenőrzésekhez kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatok még nem zárultak le.

Folyamatban van a tisztességtelen forgalmazói magatartás vizsgálata, az adatok részletes kiértékelése. Ezen a héten mintegy 10 közvetítő, illetve nagykereskedő céget ellenőrzött a NÉBIH. Az ellenőrzések a kiugróan alacsony fogyasztói áron kínált akciós UHT tejek és trappista sajtok beszerzési ár alatti értékesítésére fókuszáltak.
A fentieken túl az ellenőrzések kiterjednek a 2015. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díjra vonatkozó vizsgálatokra és a Tej Terméktanácsnak fizetendő marketing hozzájárulás befizetésének teljesítésére is. Utóbbi kapcsán egy céget 700 000 Ft megfizetésére kötelezte a hatóság.
A NÉBIH ellenőrzései mellett a megyei kormányhivatalok szakemberei is végzik a tej- és tejtermékek hétfőn elrendelt célellenőrzését.


Friss hírek

A krizantém nem csak temetővirág
2021. október 26, kedd

A krizantém nem csak temetővirág

Európa szinte minden országában szokás, hogy Mindenszentek ünnepén és a halottak napján meglátogatjuk szeretteink sírját, mécsest gyújtunk, és pár szál virággal adózunk emléküknek. A temetőket ilyenkor a mécsesek illatával vegyülő krizantémillat lengi be. Egy 2020-ban megjelent írás szerint évente 20 millió szál krizantémot visznek ki Magyarországon a sírokra. Kedves szokás ez, és sokan vagyunk, akiknek a szívéhez nőtt ez a csodálatos virág.

Tovább >

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság
2021. október 25, hétfő

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, melyek keretében a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

Tovább >