null Engedélyköteles lett a vadászvizsgára felkészítő tanfolyamok szervezése

Engedélyköteles lett a vadászvizsgára felkészítő tanfolyamok szervezése

Engedélyköteles lett a vadászvizsgára felkészítő tanfolyamok szervezése
2013. december 21, szombat

Megjelent a vadászvizsgát megelőző tanfolyamról és a vadászvizsgáról szóló 126/2013. (XII. 17.) VM rendelet. A rendelet újraszabályozta a vadászvizsga rendszerét és új elemként bevezette, hogy a vadászvizsgára felkészítő tanfolyamok szervezése engedélykötelessé vált. A rendelet 2014. január 17. napján lép hatályba.

Tanfolyam szervezése a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (a továbbiakban: NÉBIH) engedélyével végezhető.

Az erre irányuló kérelmet a NÉBIH Földművelésügyi Igazgatóságához (1024 Budapest, Keleti Károly u. 24.) 2014. január 17. napjától lehet benyújtani, 500.000 Ft igazgatási szolgáltatási díj megfizetését követően.

A díj megfizetéséről szóló igazolást a kérelemhez csatolni kell. Az igazgatási szolgáltatási díjat a NÉBIH számlájára (10032000-00289782-00000000) kell megfizetni.

A kérelmet természetes és jogi személy is benyújthatja, a kiadott engedély 5 évig érvényes.

A vadászvizsgát megelőző tanfolyam szervezésének engedélyezéséhez szükséges feltételek és az engedély kiadására irányuló kérelem tartalmi követelményeit a 126/2013. (XII. 17.) VM rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.

A tanfolyam szervezésének engedélyezésével kapcsolatban felmerülő további kérdésekkel az fmig@nebih.gov.hu e-mail címen lehet a NÉBIH Földművelésügyi Igazgatóságához fordulni.


Friss hírek

A krizantém nem csak temetővirág
2021. október 26, kedd

A krizantém nem csak temetővirág

Európa szinte minden országában szokás, hogy Mindenszentek ünnepén és a halottak napján meglátogatjuk szeretteink sírját, mécsest gyújtunk, és pár szál virággal adózunk emléküknek. A temetőket ilyenkor a mécsesek illatával vegyülő krizantémillat lengi be. Egy 2020-ban megjelent írás szerint évente 20 millió szál krizantémot visznek ki Magyarországon a sírokra. Kedves szokás ez, és sokan vagyunk, akiknek a szívéhez nőtt ez a csodálatos virág.

Tovább >

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság
2021. október 25, hétfő

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, melyek keretében a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

Tovább >