null Élelmiszerbiztonsági jótanácsok az ünnepek után

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok az ünnepek után

A Karácsonyi ünnepeket a családok többségénél bőséges ételválaszték jellemzi, s szinte elkerülhetetlen, hogy a hűtő roskadozzon a finom fogások maradékaitól. A különböző – nem frissen fogyasztott – ételek eltérő kezelést igényelnek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) legújabb tájékoztató kiadványában az ünnepek utánra szolgál élelmiszerbiztonsági jótanácsokkal, hogy egészségesen léphessünk az új évbe.

A hűtést igénylő, romlandó készételek nem egyformán veszélyesek, 2-3 napnál tovább azonban még hűtőszekrényben se tároljuk őket! S remélhetőleg mindenki számára természetes már, hogy, ha bármely étel a romlás jeleit mutatja, színe, szaga eltérő a megszokottól, semmiképp se fogyasszuk el!

A praktikus tanácsokat összefoglaló lakossági tájékoztató elolvasható és letölthető a NÉBIH honlapjáról:

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok – Karácsony után


Friss hírek

2024. február 20, kedd

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.02.20.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. február 15, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.02.15.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >