null Egy jogi aktus fekteti le az állati szaporítóanyag-forgalmazás szabályait

Egy jogi aktus fekteti le az állati szaporítóanyag-forgalmazás szabályait

2021. április 29, csütörtök

2021. április 21-től uniós szinten egyetlen jogi aktus tartalmazza az állatbetegségekre és a szaporítóanyagokra vonatkozó szabályok többségét. Az egységes jogszabály a szaporítóanyag-forgalmazás tekintetében hatályon kívül helyezi és felváltja a korábbi, nagyszámú tanácsi irányelvet, de fenntartja és aktualizálja azok lényegi elemeit.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összefoglalta az átállással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Az erről szóló tájékoztató megtekinthető a hivatal honlapján.

Változás az állati szaporítóanyag-forgalmazás szabályozásában


Friss hírek

2023. február 3, péntek

Fontos dátum és fejlesztések: jövő héten újraindul az antibiotikum felhasználást bejelentő rendszer

Számottevő „ráncfelvarrást” követően az érintettek jövő hét közepétől használhatják újra az antibiotikum felhasználást bejelentő rendszert. Az állatorvosok és meghatalmazottjaik a továbbiakban olyan új funkciókat vehetnek majd igénybe, mint a sokak által kért „nullás bevallás”, de számos egyéb, az adatminőség javítását és az kitöltés könnyítését célzó módosítás is életbe lép. A januárra vonatkozó jelentéseket az ügyfelek február végéig rögzíthetik a felületen.

Tovább >

2023. február 3, péntek

Januártól a Nébih felületén kell vezetni az elektronikus permetezési naplót

A Nébih elektronikus gazdálkodási napló (e-GN) rendszerébe integrálódik az elektronikus permetezési napló. A felületen január 1-jétől* a 10 hektárnál nagyobb összterületen gazdálkodóknak naprakész nyilvántartást kell vezetniük a szántóföldi kultúrában végzett rovarölő szeres kezelésekről. Minden más esetben éves adatszolgáltatást ír elő a rendelet, melynek először a 2023-as kezelések összesítésével 2024. január 31-ig kell majd eleget tenniük az érintetteknek.

Tovább >