null E-hírlevelet indít a Nébih

E-hírlevelet indít a Nébih

2022. május 13, péntek

Kiemelt híreinek széleskörű terjesztése érdekében elektronikus hírlevelet indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A kéthetente jelentkező információs kivonat célja, hogy a hivatal legfrissebb hírei azokhoz is eljussanak, akik nem böngészik naponta a Nébih honlapját. A hírlevél kiküldése 2022. május 26-án indul, rendszeres kézbesítése egyszeri regisztrációhoz kötött. A feliratkozásra szolgáló űrlap már elérhető a Nébih portál főoldalán.

Rövidesen újfajta információs szolgáltatással bővíti kommunikációs csatornáinak körét a hazai élelmiszerlánc-biztonsági hatóság. A Nébih kéthetente jelentkező e-hírlevele elsősorban azoknak a magánszemélyeknek, valamint az élelmiszerláncba tartozó termelőknek, vállalkozóknak a rendszeres tájékoztatását célozza, akik kevésbé ismerik, látogatják a hivatali portált.

A hírlevél egy-egy kéthetes időszak kiemelt híreit, aktuális eseményeit szedi csokorba. Tájékoztatást ad többek közt a friss termékvisszahívásokról, valamint felhívja az érintettek figyelmét a Nébih profiljába tartozó intézkedések, adatszolgáltatások határidejére. Betekintést nyújt a hivatal futó és újonnan induló kampányaiba is, és sok más érdekességgel szolgál minden második csütörtökön.

Mindezekről azok értesülhetnek, akik elektronikus levélcímükkel regisztrálnak a rendszeres hírszolgáltatásra a https://portal.nebih.gov.hu/hirlevel linken elérhető űrlap segítségével.  


Friss hírek

2024. május 22, szerda

Új rendelet a gyógyszeres takarmány szabályozásban

Megjelent a nem céltakarmányokban visszamaradó antimikrobiális hatóanyagok egyedi keresztszennyeződési határértékeinek és ezen anyagokra vonatkozó analitikai módszerek megállapításáról szóló EU rendelet.

Tovább >

2024. május 17, péntek

Május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is véget ér a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak és a jelenleg is zajló esőzésnek köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyetértésben, 2024. május 18-tól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun vármegyében. A hatósági döntés eredményeképpen egyetlen vármegyében sem lesz érvényben tűzgyújtási tilalom az országban.

Tovább >