null Az ismeretlen eredetű burgonya a szeméttelepen végzi

Az ismeretlen eredetű burgonya a szeméttelepen végzi

Az ismeretlen eredetű burgonya a szeméttelepen végzi
2013. november 13, szerda

Az elmúlt héten több ismeretlen eredetű burgonya szállítmány is fennakadt a NAV pénzügyőrei és a megyei KH NTI zöldség-gyümölcs ellenőrei részvételével zajlott mélységi ellenőrzéseken Győr, Borsod és Pest megyében.

A külföldről származó szállítmányok, összesen 70 tonna burgonya és 3 tonna vöröshagyma, teljesen jelöletlenek voltak, valamint a kísérő dokumentáció is hiányos volt. Az áru eredete így nem volt beazonosítható, ezért a nyomonkövethetőségi szabályok megsértése és az emiatt fennálló élelmiszerbiztonsági kockázat miatt a hatóság az árut megsemmisítette. A tulajdonosok ellen hatósági eljárás indult, amely akár milliós nagyságrendű bírság kiszabásával is végződhet.


Friss hírek

A krizantém nem csak temetővirág
2021. október 26, kedd

A krizantém nem csak temetővirág

Európa szinte minden országában szokás, hogy Mindenszentek ünnepén és a halottak napján meglátogatjuk szeretteink sírját, mécsest gyújtunk, és pár szál virággal adózunk emléküknek. A temetőket ilyenkor a mécsesek illatával vegyülő krizantémillat lengi be. Egy 2020-ban megjelent írás szerint évente 20 millió szál krizantémot visznek ki Magyarországon a sírokra. Kedves szokás ez, és sokan vagyunk, akiknek a szívéhez nőtt ez a csodálatos virág.

Tovább >

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság
2021. október 25, hétfő

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, melyek keretében a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

Tovább >