null Az igazgatási szünetről a Nébihben

Az igazgatási szünetről a Nébihben

2022. december 19, hétfő

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket és Partnereinket, hogy a 369/2022. (IX.29.) Korm. rendelet alapján 2022. december 22. és 2023. január 6. között – a kormányzati igazgatási szünetre tekintettel – a normál ügyintézés hivatalunkban is szünetel.

Az igazgatási szünet időtartama nem számít bele a Hivatal előtt folyó hatósági/hivatali és egyéb eljárások ügyintézési határidejébe. Fenti időszak alatt a Hivatalnál a személyes ügyfélfogadás és a telefonos ügyfélszolgálat is szünetel, továbbá a beérkező megkeresések és küldemények nem kerülnek átvételre, a beadványok személyesen nem nyújthatók be. A ZöldSzámra érkező közérdekű bejelentéseket a más munkaszüneti napokon is alkalmazott gyakorlat szerint üzenetrögzítőn fogadjuk. A sajtómegkereséseket továbbra is a nebih@nebih.gov.hu e-mail címre várjuk.

Rendkívüli esetben:
-    élelmiszerlánc-biztonsági vizsgálatok kapcsán kérjük, írjon az eli@nebih.gov.hu címre, 
-    állategészségügyi vizsgálatok témában pedig keresse kollégáinkat az adi@nebih.gov.hu elérhetőségen. 

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal


Friss hírek

2023. március 23, csütörtök

Madárinfluenza járvány egy Nógrád vármegyei lúdtelepen

Nógrád vármegyei lúdtelepen igazolta a madárinfluenza vírusának jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az állomány leölése folyamatban van, valamint a védő- és megfigyelési körzeteket is kijelölte az állategészségügyi hatóság.

Tovább >

2023. március 23, csütörtök

Hamarosan kezdődik a tavaszi rókavakcinázás

A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás 2023. április 1-én kezdődik hazánk déli és keleti megyéiben.

Tovább >