null A virtuális térben él tovább a Nébih rajzpályázata

A virtuális térben él tovább a Nébih rajzpályázata

A virtuális térben él tovább a Nébih rajzpályázata
2021. április 12, hétfő

Március 20-án lezajlott a Halak Napja, egyúttal véget ért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálatának „Alkoss a halakért” című rajzpályázata. Legalábbis eredetileg így terveztük. Azonban a verseny minden előzetes elvárást meghaladó sikerére (250 iskolából több mint 1300 pályamű érkezett) és a pályamunkák rendkívüli színvonalára való tekintettel a beérkezett művekből „kiállítást” nyitunk az online térben, ahol minden rajzot közzéteszünk!

Idén februárban hagyományteremtő szándékkal indította útjára a Nébih Állami Halőri Szolgálata az „Alkoss a halakért” című rajzpályázatát. A kreatív versenyre két kategóriában (3-4. osztályosok és 5-6. osztályosok) jelentkezhettek az alkotókedvű fiatalok. És ezt igen szép számban meg is tették, hiszen egy hónap alatt több mint 1300 alkotás érkezett a megmérettetésre, amelyet az ország összes régióját felölelő, csaknem 250 iskolából küldtek el a pályázók.

A beérkezett pályaműveket dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke, valamint a hivatal szakemberei véleményezték. Az értékelés során kategóriánként választották ki az 5 legjobbat, amelyekre azután a Nébih Facebook oldalán szavazhattak a zsűrizni vágyók. Végül több mint 500-an „hallatták” is véleményüket.

Az összegyűlt virtuális voksok alapján március 20-án, azaz éppen a Halak Napján hirdettük ki a közönségdíjast. Idén a két győztes: 
•    Barabás Vivien (6.oszt.), Lenti Arany János Általános Iskola és AMI 
•    Kiss Gergely Benedek (3.oszt), Várkerti Általános Iskola
Az Elnöki különdíjat pedig Víg Andrea (5.oszt.), a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola tanulója kapta.

A két kategória összes pályamunkája, valamint egy külön „Top10”-es gyűjtemény elérhető ezen a linken.

 


„Alkoss a halakért” című rajzpályázat különdíjas és közönségdíjas rajzai.


Friss hírek

Idén is biztosítja a Nébih az anyatehéntartás-támogatást igénybe vevő állattartók részére a szaporítási események előremenő bejelentését
2022. december 1, csütörtök

Idén is biztosítja a Nébih az anyatehéntartás-támogatást igénybe vevő állattartók részére a szaporítási események előremenő bejelentését

A hatályos jogszabályban* foglaltak szerint – a korábbi évekhez hasonlóan – továbbra is azok a szarvasmarhatartók jogosultak az anyatehéntartás-támogatás igénybevételére, akik határidőn belül eleget tesznek az adatszolgáltatási kötelezettségüknek. Ehhez nyújt segítséget a Nébih fejlesztése, amely 2022. december 1-jétől előremenően is lehetővé teszi az év végéig esedékes online és papíralapú adatszolgáltatást.

Tovább >

Levesbetét száraztészták versenye a kiváló minősítésért
2022. december 1, csütörtök

Levesbetét száraztészták versenye a kiváló minősítésért

Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ védjegy arany fokozatát. A Nébih által koordinált Termékmustra alapján 13 termék esetében igényelhetik a legjobbaknak járó elismerést.

Tovább >