Közétkeztetési Szakácsverseny

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) Közétkeztetési Szakácsversenyt hirdetett a közétkeztetésben dolgozó szakácsok számára.

A verseny célja többek között a hagyományos ízek, ételek modernizálása, az étkezési kultúra fejlesztése, valamint az évszakokhoz és szokásokhoz kötődő ételek megismertetése.

További információk a versenyről itt.

 

Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018 döntő

Az immáron hatodik alkalommal megrendezett Közétkeztetési Szakácsversenyen, a korábbi évek sikereit is felülmúlóan, 52 csapat vett részt. A selejtező, valamint az 5 helyszínen lezajlott elődöntők eredményei alapján 12 csapat jutott tovább az országos döntőbe, amelyre 2018. február 9-én a SIRHA kiállításon, a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének helyszínén kerül sor.

A döntő - program, csapatok, konferencia

 • Versenyprogram

  Sorszám

  Csapat neve

  Érkezés

  Főzés kezdete

  Tálalás

  1.

  Hungast Pécs csapata; Pécs

  6:00

  7:00

  10:00

  2.

  Hungast Szekszárd; Szekszárd

  6:15

  7:15

  10:15

  3.

  Eurest Pécs csapat; Pécs

  6:30

  7:30

  10:30

  4.

  Zalagast Kft; Dunaújváros

  6:45

  7:45

  10:45

  5.

  RC Team; Budapest XXII. kerület

  7:00

  8:00

  11:00

  6.

  Junior 87- es csapata; Budapest XXI. kerület

  7:15

  8:15

  11:15

  Szünet

   „Érzékszervi bírálatok a közétkeztetésben”

  7.

  Formabontók csapata; Budapest III. és XI. kerület

  10:00

  11:00

  14:00

  8.

  VITAL Team; Budapest X. kerület

  10:15

  11:15

  14:15

  9.

  Eurest Budapest csapat; Törökbálint

  10:30

  11:30

  14:30

  10.

  Füles Maci; Balatonlelle

  10:45

  11:45

  14:45

  11.

  Eurest Győr csapat

  11:00

  12:00

  15:00

  12.

  Gyermekmenza Kft. Budapesti Csapata (Hungast); Budapest III. kerület

  11:15

  12:15

  15:15

  Eredményhirdetés várható időpontja: 16:15

 • Csapatok

  • Eurest Budapest csapat

   Horváth György Lajos, Chef

   Horváth György Lajos két gyermek boldog édesapja. Szakács végzettségét 1988-ban szerezte meg, majd 1996-ban mesteroklevelet szerzett.
   2015-ben csatlakozott az Eurest Kft. csapatához, addig több, hazai rangos (Kárpátia, Gundel) étteremben volt konyhafőnök. Híres külföldi munkahelyének (Párizs Ritz Hotel, Új-Delhi Taj Palace Orient Expressz Étterem) köszönhetően főzhetett a Pápának és számos királynak (svéd, angol, spanyol, holland, norvég, stb.), közjogi méltóságoknak, ENSZ főtitkároknak, államelnököknek, miniszterelnököknek, minisztereknek, nagyköveteknek, vezető politikusoknak. Több nemzetközi szakmai versenyen is részt vett, ahol arany- és ezüstérmeket szerzett.

   Maros András, Chef

   Tanulmányait a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskolában végezte. Tanuló éveit az ország 10 legjobb étterme közé választott, Alabárdos étteremben tölthette, olyan szakemberek keze alatt dolgozott, mint Bicsár Attila, Vidák Zoltán vagy Kovács Lázár. A szakmunkásvizsga után az étteremben szakácsként dolgozott tovább. Ez után a Búsuló Juhász étteremben pallérozta tudását. Pár év múlva kalandvágytól vezérelve Írországban próbálta ki magát, ahol egy négycsillagos szálloda A’ la carte éttermében dolgozott Chef de partie pozícióban.
   Miután hazatért 2010-ben az Eurest Kft.-nél kezdett el dolgozni szakácsként. Két év múlva konyhafőnök lett és hamarosan üzletvezető is egyben. Jelenleg is ezt a pozíciót tölti be a Rauch gyárban lévő Eurest étteremben.

  • Eurest Győr csapata

   Balázs Attila, Chef

   1997-ben végzett a Taverna Vendéglátóipari Szakiskolában szakács-felszolgálóként, tanulóéveit az Aranybárány étteremben és a balatonőszödi Kormányüdülőben töltötte.
   A bizonyítvány megszerzését követően szakácsként helyezkedett el és első éveit az érdi Steak House étteremben töltötte. Szakmai érdeklődését, fejlődését szolgálta, hogy olasz, francia, és nemzetközi konyhát üzemeltető éttermekben is szerzett tapasztalatot szakácsként és chefként egyaránt. Szerencsésnek tartja magát, mert kiváló szakemberektől tanulhatta meg a szakma alapjait és fortélyait.
   Időközben munka mellett üzletvezetői végzettséget is szerzett, aminek hasznát vette saját üzlete megnyitása és üzemeltetése során.  Külföldi tapasztalatokra is szert tett Ausztriában és Németországban egyaránt, ahol összesen 4 évet töltött. A Meat Boutique étteremből 2015 júniusában érkezett az Eurest Kft.-hez, mint konyhafőnök. Egy évvel később Mesterlevelet szerzett, amivel a jövő szakácsainak képzéséhez is hozzá tud járulni, mely egy régi álma volt. A Cég által indított szakácsképzésen szakmai oktatóként vesz részt, amivel hozzájárul a munkaerő piacon tapasztalt szakács hiány belső erőforrásból történő pótlásához, mérsékléséhez. Úgy érzi, hogy a jelenlegi kihívások szakmai vonatkozásban minden tekintetben kielégítik, amely kiegészül egy boldog, nyugodt családi háttérrel is. A munkahelyen tapasztalt előremutató folyamatok, számára is egy megfelelő jövőképet biztosítanak, amit elengedhetetlennek tart a szakmai pályafutásom további alakulásában.

   Szabó Béla, Chef

   1986-ban végzett a Hódmezővásárhelyi Komócsin Zoltán Vendéglátóipari Szakközépiskolában. Az iskolai évek alatt több hidegkonyhai versenyen vett részt, mint versenyző, több estben dobogós eredményekkel.  A gyakorlati időszakokat, Szeged nagy forgalmú éttermeiben és a Balaton part több éttermében töltötte. A bizonyítvány megszerzése után, a tihanyi Club Tihany Rt. Old Captain éttermében sikerült elhelyezkednie, ahol 2 hónap elteltével, már saját részleget vezetett. Tanulókkal is foglalkozott. A Club Tihanyban eltöltött idő, az egész szakmai hozzáállását meghatározta, ami a mai napig is tart! A katonaság után Gyulára került, és egyszerre több helyen is dolgozott, melegkonyhás A’la Carte étterem, Dobozi / volt Kádár/Vadász panzió, Békéscsabai Trófea étterem. Több külföldi, és magyar cheffel is, volt alkalma együtt dolgozni. Több visszatérő külföldi vendége is volt, amit elismerésnek érzett. Időközben egyre több dologra látott rá (kalkulációk, üzletvezetés, emberekkel való kommunikáció). Lehetősége volt a Békéscsabai, Thermál Invest–től feljárni Budapestre, a Hotel  Intercontinental-ba,  Gulner Gyula és Földes László mellett tovább képezni magát. Elmondása szerint soha nem ijedt meg az előkészítési folyamatoktól sem, hiszen ez az alapja mindennek a konyhában. Több mint 3 évtizedes szakmában eltöltött tapasztalattal rendelkezik. A vendégek visszajelzése a legfontosabb a számára, ezek a legnagyobb elismerések számára. 2014 májusában állt munkába az Eurest Kft-nél. Nagyon szervezett, minden részletre odafigyelő csapathoz kerültem. Az ő szemléletük, új dolgokra tanított meg, amivel nagyon egyet tudok érteni. A Cég szervezésében induló, belső szakácsképzésben részt vettem, mint elméleti, és szakmai oktató. 2017-ben mesterlevelet szereztem. Jó volt olyan emberektől tanulni, mint Zsolnay Gábor, Várhelyi Miklós.
   Hitvallása: "Ahhoz hogy ezeket a projekteket véghez tudjam vinni, a családom támogatása is nagy segítség volt. Minden dologra nyitott vagyok, és minden új, szakmával kapcsolatos technika érdekel. Jelenleg egy olyan egységet vezetek, ahol több száz ember, egész napi étkezését oldjuk meg, több műszakban. Jó érzés a többieknek átadni azt a tudást, ami az éve során felhalmozódott. Lélekben mindég kezdő szakács vagyok, aki ha felveszi a chef kabátot, mindég kész megújulni."

  • Eurest Pécs csapata

   Szabó Balázs, Chef

   1983. december 8.-án született Pécsett. Tanulmányait a Pécsi Kereskedelmi Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Iskolában fejezte be, ahol érettségi és vendéglátóipari technikum bizonyítványt szerzett 2003-ban, ez biztosította számára a szakács, felszolgáló és vendéglátó ipari üzletvezető szakmát és betekintést nyert cukrászatba is.
   A vendéglátás, ételek utáni érdeklődése már gyerekkorában kialakult, 8 évesen sütötte az első piskótáját. Szereti a hasát és a jó ízű és minőségű ételeket, ezek után nem volt kérdés, hogy vendéglátós, szakács legyen. Tanulmányi évei után Pécsett kezdett el dolgozni szakácsként, később főszakácsként több helyi A ’la carte étteremben, 2015  júniusában kezdett dolgozni az Eurest Kft.-nél  mint chef. Jelenleg is itt dolgozik, egy 2200 fős konyhában, A’la carte, iskola, óvoda és betegétkeztetést látnak el.
   Versenyre való nevezését elősegítette, hogy sokáig dolgozott Golyák Csaba Chef úrral, ki sokak között Erfurtban is bizonyított, látva munkáit, hozzáértését, elhivatottságát egyre nagyobb kedvet kapott az igényes munkához, a versenyzéshez. A Közétkeztetési Szakácsverseny döntőbe jutása már egy elismerés, egy álom valóra válása számára, remek lehetőség a tanulásra, tudásának fejlesztésére.

   Varga János, Chef

   Pályafutását 1985-ben a Győri Kereskedelmi- és Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskolában kezdte. Gyakorlatait ismert győri éttermekben töltötte, ahol megtapasztalta a szakmai elhivatottságot és a szakma iránti szeretetet. Az iskola elvégzése után a nyitott vendéglátásban helyezkedett el, majd külföldi területen is megmérettette magát. Külföldről visszatérve, szakmai tapasztalatait kamatoztatva, a győri John Bull Pub - Steak House nevű éttermének konyhafőnöke lett. 2004-ben mestervizsgát tett. 2013-tól az Eurest Étteremüzemeltető Kft. győri egységének Chefje. Kisfia születésével már három gyermek édesapjaként a családjával töltött idő felbecsülhetetlenné vált számára, ezért döntött úgy, hogy a nyitott vendéglátásból a közétkeztetés területén próbál szerencsét.
   Az Eurest Kft. a legjobb választás volt számára, hiszen nem csak rengeteg új ismeretet és tudást szerezhetett a közétkeztetés és a betegétkeztetés területéről, hanem a nyitott vendéglátásban szerzett sokéves tapasztalatát az A’la carte éttermükben tudja tovább kamatoztathatni.

  • Formabontók csapata

   Gagyi Sándor, Chef

   A Gróf Széchenyi István Szakiskolában 2000-ben végzett szakácsként. Dolgozott a San Marzanno olasz étteremben, az Old Havanna étteremben, a pesterzsébeti Jégcsarnok éttermében, majd ezt követően öt éven át a Sodexo Magyarország Kft. Neszmély úti konyháját vezette, ahol 3500 adag ételt főzött óvodásoknak, iskolásoknak. Ezután egy évet dolgozott az Eurestnél, majd visszatért a Sodexo Magyarország Kft.-hez és 2015 óta konyhafőnöke a Hungast Vital Kft. kamraerdei konyájának.

   Bartáné Giák Andrea, segítő

   Szakmunkás szakács bizonyítványát 1991-ben a budapesti VIK-nél szerezte. Tanuló idejét a Pest-Budai Vendéglátó Vállalatnál töltötte. Ezután a Sodexo Magyarország Kft.-nél dolgozott kilenc éven át szakácsként, majd öt évet töltött a Pensió 17 Kft.-nél kezdetben szakácsként, majd konyhafőnökként. 2014-ben részt vett az OKÉS versenyen, ahol 10. helyezést ért el. 2016-ban visszatért a Sodexo Magyarország Kft.-hez, jelenleg a Hungast Vital Kft. 3000 adagot főző Kerék utcai konyhájában szakácsként dolgozik.

  • Füles Mackó csapat

   Tölgyesi Ferencné

   1977-ben végzett Széplak-felsőn a Kereskedelmi- és Vendéglátóipari Szakmunkásképző iskolában, szakácsként. A Centrál Vendéglátó Vállalat üzemeltette Becsali csárdában dolgozott Balatonlellén a gyakorlat alatt. Ezt követően Kaposváron a Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalat üzemi konyháján dolgozott 10 évig, majd Balatonlellén a Hullám étteremben, a Harai Kisvendéglőben, és az Albatros étteremben folytatódott karrierje. 2014-től dolgozik a Balatonlellei Füles Mackó Bölcsődében. Itt ismerte meg a közétkeztetést, melyben a vendéglátásban szerzett tapasztalatok sokat segítettek.

   Kertes Noémi

   1989-ben végezett Zalaegerszegen a Báthori István Kereskedelmi- és Vendéglátóipari Szakmunkásképző iskolában, vendéglátóipari eladóként. 1994-ben szakács bizonyítványt szerzett. 2014-ben kezdett dolgozni a Balatonlellei Füles Mackó Bölcsődében szakácsként, valamint diétás szakácsként. Gyerekeknek egészséges ételeket, változatos étrendet készíteni nagy kihívás, de ugyanakkor nemes feladat. Szeretne ennek a legjobb tudása szerint megfelelni, ezzel párhuzamosan az önképzésre is nagy hangsúlyt fektet.

  • Hungast Gyermekmenza csapata

   Bornemissza Ferencné, konyhavezető

   Iskoláit Budapesten végezte. 1982-ben végzett a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskolában, szakácsként. Ezt követően pályáját meghatározta a közétkeztetés. Pályakezdőként a Tungsram Zrt. konyháján dolgozott. A következő mintegy húsz éven keresztül a Junior Zrt. különböző konyháin tevékenykedett, ahol intézményi vendéglátásban szerzett hatalmas tapasztalatot. A Hungast cégcsoport óbudai Gyermekmenza Kft. alkalmazásában 2013 óta lát el konyhavezetői feladatokat. Közvetlen vezetése alatt napi szinten 3000 gyermek ellátásáról gondoskodik. Első ízben 2014-ben indult az OKÉS szakácsversenyen, ahol negyedik helyezést ért el.

   Lovay Gergely

   14 éves kora óta tevékenykedik a vendéglátásban, az elmúlt évtizedekben lehetősége volt kipróbálnia magát számos  étteremben és szállodában. Szakácsként és konyhafőnökként is hosszú ideig dolgozott, emellett Angliában is komoly szakmai tapasztalatokat gyűjtött. Két évvel ezelőtt csatlakozott a Hungast csapatához, ennek köszönhetően a közétkeztetés területén is gyakorlatot szerzett és szerez jelenleg is. Gyermekek mindennapi élelmezésével foglalkozik, amely kiemelkedő szakmai felkészültséget és felelősségtudatot igényel minden dolgozótól. Hitvallása szerint ez több mint egy munka, melyet elhivatottság, lelki és szellemi motiváció nélkül nem lehet jól végezni. A hétköznapokban is ezt a szemléletet próbálja munkatársainak átadni. Ez a verseny számára újabb kihívást, inspirációt jelent, valamint fontosnak tartja, hogy versenyző társaival közösen megmutathassák, hogy a közétkeztetésben is magasan képzett, elhivatott szakemberek dolgoznak.

  • Hungast Mecsek csapata

   Berényi Máté Gábor

   A szakma iránti érdeklődése már gyerekkorában kialakult, büszkén lépett mesterszakács nagyapja nyomdokaiba, aki igen tekintélyes embere volt Pécsnek, Baranyának. A szakácsversenyeken való részvétel számára kihívást, szakmai fejlődést jelent. Már korábban is részt vett versenyeken, jó és kevésbé jó eredményeket egyaránt elért. Ám a kudarc soha nem tartotta vissza attól, hogy újra és újra belevágjon, megmérettesse magát.
   Jelenleg egy 5000 főt kiszolgáló mintaszerűen működő konyha főszakácsa, ami szintén komoly kihívások elé állítja nap, mint nap…

   Minkó Péter Lajos

   Az ételek készítése már gyermekkorában is érdekelte. Szakács szakmunkás bizonyítványt szerzett, majd érettségizett és a technikumot is elvégezte. Számtalan A’la carte étteremben szerezett tapasztalatot, itthon és külföldön egyaránt. Folyamatosan keresi az új kihívásokat. Ennek köszönhetően került a közétkeztetésbe. Diétás szakácsképzésen is részt vett.
   Célja a folyamatos szakmai fejlődés, az előre lépés. Nagy álma, hogy mesterszakács váljon belőle.

  • Hungast Szekszárd csapata

   Bőcs József, Chef

   A vendéglátás különböző területein dolgozott, több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Szakmai tudását Németországban alapozta meg, amely a mai napig tartogat muníciót számára. Sikeres mestervizsgát tett, ahol a felkészülési időszak alatt igyekezett a jelenlegi trendeknek megfelelő, új eljárásokkal, elvárásokkal felvérteznie magát. Közel 5 éve főszakácsként dolgozik Szekszárd közétkeztetésében, ahol a modern technikai körülmények és a felkészült szakmai iránymutatás segíti a munkáját. A Közétkeztetési Szakácsversenyt jó lehetőségnek tartja a közétkeztetésről kialakult kép formálásával kapcsolatban.

   Erlich Zsolt, szakács

   Már gyermekként vonzotta a konyha, nagymamájától sokat tanult. Szakácsként 2006-ban kezdett el dolgozni, 4 évet A’la carte étteremben, majd később menüs rendszerű vendéglátó egységben. 2015-ben mestervizsgát tett. Új kihívásokat keresve került a Hungast cégcsoporthoz. Jelenleg 1,5 éve dolgozik a közétkeztetésben.

  • Junior 87 csapata

   Horváth Vivien, üzemvezető

   Tanulmányait a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végezte, ahol élelmezésvezető-dietetikus diplomát szerzett. Immáron 5 éve dolgozik a közétkeztetés területén. Jelenleg a Junior Vendéglátó Zrt.-nél üzemvezető beosztásban dolgozik. Az üzem Dunaharaszti óvodás és iskolás gyermekei részére készít normál és diétás ételeket. Naponta 2700 adag ételt készítenek két főzőkonyhában és tálalnak hét tálalókonyhában. Feladatai közé tartozik a közétkeztetés szakmai folyamatainak irányítása és felügyelete, az alapanyag gazdálkodás, az üzemszervezés és a munkaerő gazdálkodás. Dietetikusként részt vett a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által kidolgozott Gyermekek Egészsége Programban (Gyere Program), mint iskolai, óvodai és bölcsődei előadó, egészségnevelő.

   Szépe János, Chef helyettes

   2016-ban szerzett szakács végzettséget. A Junior Vendéglátó Zrt. az első munkahelye, ahol 2 éve Chef helyettesként dolgozik. Feladatai közé tartozik Dunaharaszti város óvodás és iskolás gyermekei részére a normál menü elkészítése, a konyha dolgozóinak irányítása, a főzőkonyha rendjének, tisztaságának fenntartása. A konyha legfiatalabb dolgozójaként nagy kihívást jelent számára a konyhavezetői feladatkör ellátása, de úgy érzi, hogy megfelelően helyt áll és a jövőben is szeretné bizonyítani a rátermettségét.

  • RC Team

   Erdős Anikó, Chef

   Gyerekkora óta otthonosan mozgott a konyha világában. A sütés-főzés, az ételek elkészítése és tálalása számára olyan, mint az ajándékozás, melyet csak tiszta szívvel és őszintén lehet jól megtenni. Évekig dolgozott iskolai tálalókonyhán, majd elhatározta, hogy szakácsvégzettséget szerez. Jelenlegi munkahelyén napi 1100 adagra készít kitűnő fogásokat.
   Személyiségéből fakadóan nyitott az újdonságokra, és hitvallása, hogy a fejlődésre való képesség, az élet egyik legnagyobb adománya.

   Vénig Edina, segítő

   Kereskedelmi Szakközépiskolában érettségizett, majd évekig dolgozott édesapja hidegkonyhai vállalkozásában. Később bepillantást nyert a betegélelmezésbe, egy fővárosi kórház konyháján. Jelenleg gyerekétkeztetéssel foglalkozó csapatot erősít precíz, pontos, a munkafolyamatokat remekül átlátó képességével. Kitűnően alkalmazkodik az új helyzetekhez, így a nap során éppen adódó, bármelyik feladatba pillanatok alatt bele tud állni.
   A versenyben úgy, mint a mindennapi munkában, kolléganőjével remek párost alkotnak.

  • Vital Team

   Ölvedi Csaba, Chef

   Szakmunkás szakács bizonyítványát a Rózsa Ferenc Vendéglátóipari Szakközépiskolában szerezte. A bizonyítvány megszerzése után kisebb éttermi állomások következtek, de az igazán értékes szakmai tapasztalatokat külföldön szerezte. 6 éven keresztül dolgozott Németországban, majd 4 évig Ausztriában, végül újabb 5 év görögországi munkavégzés következett. Üzemeltetett saját éttermet is.
   Jelenleg a Budapest Bosch éttermek konyhai csapatát irányítja konyhafőnökként, ahol 3000 dolgozó étkeztetéséért felelős.

   Juhász Ádám, segítő

   Szakmunkás szakács bizonyítványát a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakközépiskolában szerezte. Szakmai pályafutását a Margitszigeti Danubius szállodában kezdte, majd 2 év finnországi tapasztalatszerzés következett. Hazatérése után az Oxygen Naphegy, valamint a Nobu Budapest éttermekben szerzett további tapasztalatokat.
   Jelenleg a Budapest Bosch konyhafőnök helyettese.

  • Zalagast Kft. csapata

   Pulai Józsefné, szakács

   1982-ben végzett a Rudas Kereskedelmi- és Vendéglátóipari Szakmunkásképzőben. Majd később vendéglátói üzletvezetői végzettséget, érettségit és élelmezésvezetői képesítést szerzett.15 évig több A’la carte étteremben és hidegkonyhán dolgozott, szerzett tapasztalatokat.  2000 óta foglalkozik gyermekélelmezéssel, főzött középiskolában és óvodában is. 2013 óta dolgozik a Zalagast Kft.-nél, ahol jelenleg 1000 fő általános iskolást látnak el. Alapvetően hagyományos magyar konyha követője, de nem zárkózik el az újdonságoktól sem. Örömmel tölti el, ha az iskolában a gyerekek repetát kérnek, vagy csillogó szemmel megdicsérik az aznapi ételt.
   Hitvallása: „A főzés voltaképpen szeretetteljes és önzetlen tevékenység, ami a szakács számára örömmé válik.”

   Vinis Krisztiánné, szakács

   1991-ben a dunaújvárosi Kereskedelmi- és Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskolában végzett szakácsként.
   Először Dunaföldváron dolgozott. Utána Dunaújvárosban hidegkonyhán volt konyhavezető. Ezt követően egy – a Dunaferr területén lévő - üzemi konyhán dolgozott, ahol szakács tanulók tanulófelelőse és a konyha vezetője lett. A dunaújvárosi óvodához 2012-ben került. A 2013 óta dolgozik a Zalagast Kft.-nél konyhavezető szakácsként a Margaréta Óvodában, ahol naponta 1200 óvodás gyermeket látnak el. 2015-ben diétásszakács-képzésen is részt vett.
   Szereti a szakács szakmát, mert változatos és tele van kihívásokkal. Ez az első közétkeztetési verseny, amin megméretteti magát.

 • Zsűri

  • Kóstoló zsűri

   Kóstoló zsűri

    

   Név

   Képviselt szervezet

   1

   Szatmári János

   Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ)

   2

   Rózsás Anikó

   Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV)

   3

   Hartmann Gabriella

   Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ)

   4

   Nagy Krisztián

   Nébih

   5

   Wolf András

   Pannon Gasztronómiai Akadémia

   6

   Gulyás Károly

   Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ)

   7

   Miháldy Kinga

   Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OGYÉI)

   8

   Végh Tamás

   Hungast Kft.

   9

   Horváth Szilveszter

   Eurest Kft.

   10

   Maczkóné Riczu Tünde

   Junior Zrt.

   11

   Vígné Sági Katalin

   Reformator Culina Kft.

   12

   Szabó Leventéné Renáta

   Balatonlellei Füles Mackó Bölcsőde

  • Konyhai zsűri

   Konyhai zsűri

    

   Név

   Képviselt szervezet

   1

   Vomberg Frigyes

   Magyar Bocuse d’Or Akadémia

   2

   Sztana Ferenc

   Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ)

   3

   Ambrus György

   Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV)

   4

   Tóber Krisztina

   Nébih

   5

   Sipos Katalin

   Nébih

   6

   Barati Márta

   Nébih

 • „Érzékszervi bírálatok a közétkeztetésben” - konferencia

  A Közétkeztetési Szakácsverseny országos döntőjének szünetében a Nébih konferenciát szervez az élelmezésvezetők számára „Érzékszervi bírálatok a közétkeztetésben” címmel, valamint a SIRHA  kiállítás teljes ideje alatt megtekinthető a Nébih mozgó érzékszervi laborautója, ahol íz, szín és illat teszteken vehetnek részt az érdekelődők.

  A konferencia időpontja és helyszíne:

  2017. február 9. 11:30-13:45

  „A” pavilon konferencia terem

  A konferenciára az alábbi linken lehet regisztrálni: http://sirha-budapest.com/nebih

  • A konferencia részletes programja

   Megnyitó: Dr. Pleva György, a NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság igazgatója

   Dr. Kókai Zoltán, egyetemi docens, Szent István Egyetem Élelmiszer-tudományi Kar:
   Érzékszervi bírálatok szerepe és jelentősége a modern élelmiszerellátásban

   Dr. Forgács Attila, egyetemi docens, Corvinus Egyetem, Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar:
   Az evés lélektana –az ételek érzékszervi tulajdonságai és  a fogyasztás

   Horváthné Wind Bernadett, a NÉBIH Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztály, a mozgó laboratórium érzékszervi bírálatvezetője:
   Készétel érzékszervi bírálatok kivitelezése -értékelése

   Zoltai Anna,  a NÉBIH Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztályának vezetője:
   Eredmények és következtetések a Közétkeztetési ételek érzékszervi bírálatai alapján 2013-2017

   Konferencia zárása: Zoltai Anna, a NÉBIH Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztályának vezetője